Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2008, 11:19 AM   #1
ilus70
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Mac and Vent

I hope this isn't a repeat, but I don't see original post.

I'm running Vent 3.0.1 on a macbook pro with Leopard 10.5. I using a Logitech usb gaming headset.

The issue I'm having is voice dropping out after a random amount of time. I can hear perfectly, and the transmit key lights up green, but no voice is transmitted.

I've checked the voice in game chat, and it works fine. I'm playing World of Warcraft. I've checked immediately after a drop, and ingame chat works fine, but voice in Vent is broken.

I can get it to come back, but i have to quit Vent, unplug headset, and then replug it. I can then start Vent and it will work for a while, but the same thing will happen again.

Is there something I can do to stop this problem? It didn't start happening until the newest patch for Vent.

Thank you very much for taking the time to help.
ilus70 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 06:17 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

have you set the devices in ventrilo setup?
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 09:53 PM   #3
oldwolf63
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Boise,Idaho
Posts: 1
Default

My wife is having the same problem on her Vent as well. She will be playing WoW and talking and then suddenly her mic will quit. She can hear everyone talking but can't get her mic to activate.
oldwolf63 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 11:55 PM   #4
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Are each of you using Push-to-Talk? What key do you have bound? What kind of mic/headset do each of you have? What type of Mac? What version of OS X?
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:19 AM   #5
ilus70
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

Yes,, I'm using PTT. I have the ` key bound. All devices are set up, and Wadesworld, I answered all those questions in the original post.
ilus70 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 08:13 AM   #6
ilus70
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

Any ideas?
ilus70 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 09:20 AM   #7
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Are you plugging the headset into a USB hub? If so, try plugging it directly into the computer.

If that doesn't work, try a different headset.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 09:37 AM   #8
Lithic
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 7
Default

Honestly i have tried like every logitech headset and none has worked on my mac with vent and wow i finally splurged for the plantronics ones.
Lithic is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2008, 09:48 AM   #9
ilus70
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

Thank you very much for your help. I'll go get another headset and see what happens.
ilus70 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.