Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2010, 01:09 PM   #1
Charoula
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Unhappy Vista static

I have static problems.im using windows vista.i had this problem a few months ago(when i got this laptop),fixed it somehow without installing other drivers or changing mic.
I had to format and now its back again...they hear my voice but they also hear static.My mic is not USB.Im gonna buy a usb one.is it gonna fix it once and for all???? :'(

PS.: Im not a computer genious but i tried almost everything i read here,and since its a laptop,i dont have many choices with jacks(back and front) and i cant change my soundcard.Please help

Last edited by Charoula; 01-27-2010 at 04:49 AM.
Charoula is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 01:31 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

depends on the sound card in the notebook.
ensure that the drivers are the latest release from the manufacturer and let us know more information.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 05:02 AM   #3
Charoula
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Default

i updated my drivers......now sometimes i dont hear my ptt,but that's the least of my problems.my manufacturer is realtek.And my drivers(?) are Realtek High Definition Audio....what else do u want to know?
People say that now my voice is a bit louder than it was before but static is still there...
Charoula is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 01:11 PM   #4
Charoula
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Default

Bump??
Charoula is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 07:13 PM   #5
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,460
Default

in vent setup, set the outbound amplifier to 0

set the input device to realtek mic. also try checking/unchecking 'use directsound'

in the realtek audio manager, turn off all mic effects like 'noise suppression' and 'accoustic cancellation'
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2010, 05:38 AM   #6
Charoula
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Default

amplifier is and was on zero.
input device is set on the realtek mic.i played with direct sound from both control panel and vent and no difference.
same with turning off mic effects....
oh and its also doing it when i try to record my voice(no matter if the game i play is running or not)....
Also my laptop has an onboard mic that never worked good enough to use it...maybe its some kind of conflict....

EDIT: it was a cheap mic when i got it that why i think it might fix if i get a new one with usb

Last edited by Charoula; 01-30-2010 at 10:11 AM.
Charoula is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2010, 10:28 AM   #7
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,460
Default

[FONT=Verdana]also try this:[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Testing the Microphone with Windows[/FONT]
[FONT=Verdana](the microphone must work here before it will work with Vent)[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Windows Vista/Windows 7[/FONT]
[FONT=Verdana]Programs / Accessories / Sound Recorder / create a recording then save it[/FONT]
[FONT=Verdana]Windows Media Player (WMP) / playback recording[/FONT]
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2010, 10:44 AM   #8
Charoula
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Default

my mic works,i've recorded and played my voice a few times....i thought that static was only on vent but it is on recording as well....and somehow last time i fixed it and now i cant............that's my problem not if my mic is working or not....oh and btw,i told that ppl hear me and static ,so mic definately works

(on first post)

Quote:
they hear my voice but they also hear static

Last edited by Charoula; 01-30-2010 at 10:50 AM.
Charoula is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.