Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2008, 07:36 PM   #1
Eisah
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Connection Issue, please help

Just recently i have been unable to connect to vent and i can't figure out why. I wake up one morning and i press Connect only to have it stop just before the point it usually connects to the server. If i press disconnect then it does make the set sound though. Have tried different User Names, different channels and reinstalling. Nothing worked. Does anyone have any ideas on what is wrong?
Eisah is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 09:51 AM   #2
Jawaa
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Dubai - UAE
Posts: 16
Default

same thing here too
Jawaa is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 10:23 AM   #3
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,459
Default

what's the message it displays before connecting:

MSG: xxxx
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 01:06 PM   #4
Taicho
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default Contacting Server Error

Having an issue myself, its not my system, because it works on other IPS, but the one im currentyl usign are a buncha smack tards - and they keep closing port 3784 - i get them to open it and vent started working. But since we cahnged our vent server - it hasnt - even though the isp tells me they have opened those port 3784.

29717 - before server change and worked with isp opening ports.

8067 - after server change and now doesnt work even though isp says port 3784 is open.

No router, connected directly. its just stuck at Contacting Server.
Anything i can do ?

Also is there is a confirmed solution to this issue, please mail it to me aswell

thnx in advance
Taicho is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 01:16 PM   #5
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,459
Default

taicho - there is no confirmed solution as everyones network setup is unique.

make sure the server is running > http://ventrilo.com/status.php

perform a tracert to the server:

start > run > cmd

tracert servername

try the telnet test:

start > run > cmd
telnet servername port#


(where servername={the server you want to connect to} and port#={port associated with that server}
(ex: telnet 75.125.43.51 3784 or telnet www.myserver.com 3784 )

If telnet can't connect then vent won't either as telnet is a function of the tcp/ip stack which is a part of the operating system. if it can't make a tcp connection then something is preventing the connection on that specific port#. if you've eliminated all possibilities with your internal network then try contacting your ISP and have them try to telnet to the server to see if they can connect from their end.


in your case telnet should look something like this:

telnet {server ipaddress} 8067
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 01:52 PM   #6
Taicho
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default

Tried the tracert, thats working, server is up and working

The telnet test failed - also im using the ip that ive been given, not in numerics ( thinkin maybe thats what im supposed todo ) - dunno how to figure it out though.

Also it failed when i tried to use it for www.myserver.com 3784


Telnet to my vent ip and port 8067 allthough did connect - Im assuming my ISPs filled with a buncha shitfferbrains and they havent opened port 3784.

Last edited by Taicho; 02-15-2008 at 01:55 PM.
Taicho is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 02:14 PM   #7
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,459
Default

the www.myserver.com is just an example and won't work cause it doesn't exist.

you don't need port 3784 unless your trying to connect to a server that's configured to use that port.

in the client server setup, did you put in the ipaddres you were given and port 8067
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 02:28 PM   #8
Taicho
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default

Yea, the vent prog i have has the ip and all set correctly.

I resintalled the prog just to make sure it wasnt screwy - this is the log im seeing btw :-

2008-01-05 12:45:44 Unable to open system registry key to read data.
2008-01-05 12:46:03 CEvtText::Read, Unable to open file C:\Documents and Settings\Yusuf\Application Data\Ventrilo\default.vet
2008-01-05 12:46:03 Creating the default VET file 'C:\Documents and Settings\Yusuf\Application Data\Ventrilo\default.vet'

I dont get it :\
Taicho is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 04:17 PM   #9
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,459
Default

those are normal messages for a fresh install.

what's the window display before you try to connect to the server?

? MSG: xxx

send me a private message with the ipaddress of your server.

since you just got a new server did the ipaddress also change?
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2008, 12:00 PM   #10
Taicho
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default

Still having the same issue - ISP Insists that port 3784 is open - but i have no idea whats goin on.

are there any other ports that i need them to open so that i can use vent freely ?
Taicho is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.