Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2008, 08:38 PM   #1
Eldom
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7
Default Ventrilo Inbound Sound

Recently, I was using Vent one night and it worked fine, the next day it wasn't working.. all of my settings are the same, I tried unplugging/replugging the mic, downloading/redownloading Ventrilo and it worked.... partially. I can speak and people hear me, but I can't hear others through my headphones (Using a Logitec USB mic). I tried a few other mics, but they all have the same problem: Voice going out, but no voice coming back in. Could you list possible solutions? Thank you.
Eldom is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 12:16 AM   #2
Mr. Magoo
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5
Default

I have the same issue, just started the other day. I always have Use Direct Sound so i cna add seperate volumes and now when i turn it on i cant hear anyone. Any suggestions on this would be great.
Mr. Magoo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 03:21 AM   #3
Eldom
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7
Default

Yes, I've also had Direct Sound on, and now it doesn't work. Sucks to be able to speak, but not hear >.<
Eldom is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 02:57 PM   #4
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

ensure that mute sound is not checked at the bottom of ventrilo.
can you Test in setup?
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 03:05 PM   #5
Eldom
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7
Default

Yes, sound is unmuted, and I have Tested in setup.. it says it's working.
Eldom is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 03:31 PM   #6
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

please post screenshots of the following windows
ventrilo
ventrilo > setup > voice tab
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 06:01 PM   #7
jellyville
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Default

I'm having the same problem...I can connect and see that people are speaking, but hear nothing.


Last edited by jellyville; 03-02-2008 at 06:08 PM.
jellyville is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 06:27 PM   #8
Eldom
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7
Default

Mine is the same as Jellyville, only I have nothing for Hardware mixer and the Outbound/Inbound has Logitec USB Headset instead of Default DirectSound device.
Eldom is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 07:06 PM   #9
jellyville
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Default

Well, for the Harware mixer I was just messing around with it trying to get the sound to work. With what I have and nothing there, no sound comes out. The same applies to Output/Input...the other option I tried was Realtek AC97 Audio, which also did not work.
jellyville is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 07:37 PM   #10
Eldom
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7
Default

Aye, I tried messing with the Realtek audio functions.. but I didn't get anything either >.<
Eldom is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.