Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Server

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2007, 08:06 PM   #1
Oshat
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Default What am I not doing right here?

Here is my shots of my stuff I have completed.

[URL]http://i129.photobucket.com/albums/p232/Oshatmovoda/serverinfo.jpg[/URL]
[URL]http://i129.photobucket.com/albums/p232/Oshatmovoda/myip.jpg[/URL]
[URL]http://i129.photobucket.com/albums/p232/Oshatmovoda/Ipconfig.jpg[/URL]

I can connect internally but external doesn't work when I test it at [URL]http://ventrilo.com/status.php[/URL].

[Server]
Name=Forbidden Union
Phonetic=Server 1
Port=3784
Auth=1
Duplicates=1
AdminPassword=
Password=boo
MaxClients=8
SendBuffer=0
RecvBuffer=0
Diag=0
LogonTimeout=5
CloseStd=1
TimeStamp=0
PingRate=10
ExtraBuffer=0
ChanWidth=0
ChanDepth=0
ChanClients=0
DisableQuit=1
VoiceCodec=3
VoiceFormat=20
SilentLobby=0
AutoKick=0
[Intf]
# Examples:
#
# Intf=192.168.0.30
# Intf=external.********.com
# Intf=internal.********.com
# Intf=127.0.0.1

here is my ventrilo_srv.ini incase I mucked something in there.
Oshat is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 09:01 PM   #2
Ur-Jack
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 327
Default

Look in your router configuration again and see what is has listed for your WAN address, this is what you should be giving out to friends so they can connect externally. Sites like whatsmyip.com don't always give the correct information - my isp used to use transparent proxies to connect clients so sites such as those gave the IP address of the proxy server rather than of my modem.
Ur-Jack is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 09:05 PM   #3
Ur-Jack
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 327
Default

Ooh, good find, that's more likely it.
Ur-Jack is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 12:50 AM   #4
Oshat
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Default

check mark in but doesn't work still. Wan address how do you find that?
Oshat is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 12:52 AM   #5
Ur-Jack
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 327
Default

Fire-up your router config page in your web browser again, click on 'Internet WAN' and see what IP address it has listed, this is the IP address your friends should be using to connect to your vent server.
Ur-Jack is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 12:57 AM   #6
Oshat
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Default

K i found it but says my wan ip is 192.168.0.2 and my ip is 192.168.2.2. That wan ip can't be right


*** k just solved it myself. I bypassed my belkin and just used my wireless dsl modem. And found the wan....i was posting info on the router not the actual connection. Thanks for your ideas all****

Last edited by Oshat; 02-08-2007 at 02:32 AM.
Oshat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.