Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Server

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2008, 02:27 PM   #1
FatBoyXPC
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 33
Default PHP Status Scripts

I have a question about these lines of the readme:

Be advised that if your web/php server is running Linux then
you must install the Linux version of the ventrilo_status
program. Likewise, if your web server is running Windows
then you must install the Windows version of the
ventrilo_status.exe program. The same goes for all of the
other supported server platforms. Installing the windows
ventrilo_status.exe program on a Linux machine will not work
no matter how hard you try.

Now I could use either a linux or windows web server, but I cannot find the ventrilo_statux.exe program on ventrilo's website. With version 3.0 was this changed so you don't need the exe file anymore?
FatBoyXPC is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2008, 04:34 PM   #2
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,054
Default

Comes with the windows version of the server.
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2008, 04:52 PM   #3
FatBoyXPC
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 33
Default

My vent server is on a linux box, same deal?

Nevermind, I didn't realize what you were saying. Alright so I could get to a windows web server if I really had to, but are there any linux versions of ventrilo_status programs? I have the "ventrilo scripts" file off the downloads section, but not quite sure what those are for.

Nevermind, again, I downloaded the linux server version, there was the ventrilo status.

Last edited by FatBoyXPC; 04-06-2008 at 06:43 PM.
FatBoyXPC is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2008, 09:56 PM   #4
FatBoyXPC
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 33
Default

Actually another question --

Using the status scripts on the ventrilo website, it says:

CVentriloStatus->Request() failed. No response from server

But using another website, using same IP and port, I can remote status it (using their prebuilt scripts, but I'd have to use their php page with their advertising on it etc), it works just fine. Some of these sites include instantventrilo.com and ventrilolive.com.

Last edited by FatBoyXPC; 04-06-2008 at 10:26 PM.
FatBoyXPC is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 11:55 AM   #5
FatBoyXPC
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 33
Default

bump
FatBoyXPC is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2008, 02:32 PM   #6
FatBoyXPC
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 33
Default

Another bump
FatBoyXPC is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 02:17 PM   #7
Ur-Jack
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 327
Default

It could be your webserver is firewalled (not uncommon) and blocking the inbound UDP connection from the ventrilo server. Bang off a correspondence with your web providor ask them if they can create a rule in the firewall to allow incoming UDP from the IP of your ventrilo server on the port that it uses - some providors do (mine did after a little persuasion).
Ur-Jack is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.