View Single Post
Old 08-25-2009, 05:42 AM   #1
Bluntpixel
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Default Ping increase problem

Hi - hoping someone might be able to help or has at least seen a similar problem.
When using Vent, my ping starts off fine, then steadily increases (I've had up to 21100) then I eventually get disconnected. Restarting Vent helps initially (sometimes) but then it jumps up again, voices are broken-up and I get huge lag (30secs+).
I'm using a very recent iMac and BT Homehub. This happens both with the Windows version of Vent, via Crossover and also with the Mac version. I've done all the required port-forwarding, turned-off the Mac firewall and the Homehub firewall, no change.
Here's a typical traceroute (if that helps in any way):

traceroute to vt1.creativehosting.nl (80.69.72.201), 64 hops max, 40 byte packets
1 BThomehub (192.168.1.254) 28.882 ms 100.947 ms 98.672 ms
2 217.32.145.226 (217.32.145.226) 26.026 ms 26.349 ms 25.521 ms
3 217.32.145.254 (217.32.145.254) 26.151 ms 27.688 ms 27.003 ms
4 213.120.177.22 (213.120.177.22) 27.431 ms 26.560 ms 25.741 ms
5 213.120.176.29 (213.120.176.29) 26.430 ms 26.758 ms 26.127 ms
6 * * *
7 213.120.176.113 (213.120.176.113) 27.808 ms 27.017 ms 26.979 ms
8 core2-ge1-0-0.faraday.ukcore.bt.net (194.72.4.185) 27.362 ms 26.531 ms 27.495 ms
9 core2-pos0-1-1-0.ilford.ukcore.bt.net (62.6.204.81) 28.736 ms 28.193 ms 28.151 ms
10 core2-pos14-1.telehouse.ukcore.bt.net (195.99.125.229) 29.024 ms 27.105 ms 26.992 ms
11 ge-2-1-0.mpr1.lhr2.uk.above.net (195.66.224.76) 27.732 ms 27.831 ms 28.297 ms
12 so-1-0-0.mpr2.ams5.nl.above.net (64.125.27.178) 33.121 ms 34.339 ms 33.389 ms
13 k491.transip.ams10.nl.above.net (82.98.254.242) 41.215 ms 40.572 ms 41.884 ms
14 vt1.creativehosting.nl (80.69.72.201) 40.811 ms 41.084 ms 42.482 ms

I'm guessing it's a BT issue but thought I'd try here first before I waste half a day of my life on the phone to their awful Indian callcentre.

Thanks
Bluntpixel is offline   Reply With Quote