Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Windows Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Connecting to Vent from Dubai (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=26830)

Nick_Le_Mes 02-24-2008 06:47 AM

I just sent an email to [email]help@eim.ae[/email], i also found that the TS website is unblocked now so maybe this is a sign that are moving to fixing Ventrilo :D

han1man 02-24-2008 10:48 AM

i've sent an email to them.
One more to the list i guess :p
I wanted to ask tho, did anyone get a reference number ( a reply to the email) when he sent the email
The customer supporter once asked me what is the ref. #

Tonki 02-24-2008 11:04 AM

Etisalat FTL
 
Another anoyed person to ADD to the list

Server port 3835

It seems that vent is blocking ports 3001 to 4000 which are the range Skype uses - they are not specifically blocking vent but are blocking SKYPE.

Also very untechinical person so this might not be the case.

I have contacted my Server host to find out if they can switch the server port to the 8k range ( TS uses port 8001 to 8999) and that seems to be why TS works but vent don't.

I will let you know what happens.

DXBGuy 02-25-2008 12:28 AM

Hey,

From my side, i dont think Etisalat have blocked any ports that concerns Ventrilo. but I have tried IP spoofing and Vent works, this might mean that vent have blocked Etisalat's customers public IPs.

The IP spoofing I tried was through Proxifier. It basically connects me via Proxy (which means im using proxy IPs which are out of range of the customer IPs.) using UDP.

Plus TS is working (as been heard from some ppl in this thread), so it means that Vent have done something from there side. Or if Vent servers are being hosted in a TeleComm company that provides hosting of servers, maybe they should check what have they (Hosting company) done to these IPs.

As for Etisalat, I dont think that there are ports blocked.

--------------------------------------------------------

If the ports for Skype is same the ports for Vent, then why was Vent blocked at the time Etisalat blocked skype? which was a long time ago more than a year maybe.

Bisharaf 02-25-2008 01:49 AM

well what u mean is that u can get connected to vent by using proxifier i remember my self using proxifier and then u can get connected to any site u want. so that means vent is blocked thats why u need proxifier to open it as well as 100's of other sites in dubai.

im still wondering if SAHM user's have their vent being blocked then it makes sense. overall im not a techinal geek or anything its why i hear and see.

and few days ago they told me themselves at 101 that they have blocked it.

DXBGuy 02-25-2008 02:19 AM

Quote:

Originally Posted by Bisharaf (Post 104028)
well what u mean is that u can get connected to vent by using proxifier i remember my self using proxifier and then u can get connected to any site u want. so that means vent is blocked thats why u need proxifier to open it as well as 100's of other sites in dubai.

im still wondering if SAHM user's have their vent being blocked then it makes sense. overall im not a techinal geek or anything its why i hear and see.

and few days ago they told me themselves at 101 that they have blocked it.

if you go to google and search for proxifier you'll find the cached of proxifier.com, open it and read what proxifier is.

(Proxifier is a program that allows network applications that do not support working through proxy servers to operate through a HTTP or SOCKS proxy server or a chain of proxy servers.)which means my friend Bisharaf that even if you open your browser through proxifier youll still get blocked websites.

And it also means that your application (which is a client) will connect to another application (which is a server) through proxy (which means if the server logs connections, it will log your connection with the IP of the proxy and not your public IP assigned to you by your ISP). Please check your facts my friend.

If you wanna know why proxifier is website is blocked, its because it has the feature of Bypassing Firewall which has nothing to do with proxifiying.

I still think there is a problem through Vent. But i'll have to investigate further till im 100% sure. But what im 100% sure of is that if you spoof your IP to another IP out of the range of IPs assigned by Etisalat you'll be able to connect to Vent.

Bisharaf 02-25-2008 06:00 AM

well i guess im mistaken then cuz i remember using proxifier but yeah now i know i was using it to reduce my latency which it was working actualy but it was on 1 month duration. anyways if u find something on how to make vent work again please let me know since i cant use proxifier anymore its 1 month duration ran out for me.

han1man 02-25-2008 01:04 PM

Heres the verdict guys talked to a etisalat customer rep. While i was really pissed, so he spilled out this out

"VoIP programs are blocked, they are blocked for security reasons. Etisalat is not the one blocking this program but the UAE national telecoms authority is Blocking. In this case We CANNOT do anything about it I recommend talking to the Uae national telecoms authority"

I got their number and called them i got as far as getting on hold till my mobile credit ran out and I live in Al ain, so calling Dubai calls extra from my house phone so i rather not.

Be my guest and call 181 and ask for their number i erased it from my phone ( sorry really was upset about this !@# news )

In my opinion ( actually my guild mates opinion which I agree with 1001231% )
- If your paying for the internet that should mean you have access to everything thats related to the internet, I could understand them blocking sites with p*rngraphic material on but this is ridiculous.

Good luck to you all.:)

P.s: UAE internet fails :mad: Lets start our own internet company and exclude the stupid UAE telecoms authority :p


All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.