Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Windows Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Not hearing voices (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=42785)

jdscott0111 04-22-2010 09:18 PM

Not hearing voices
 
Others state they can hear me, but I can't hear them. Their speakers light up green for me when I'm in the same room. I also don't hear sounds after the initial login chime (change channels, others join server, etc.).

I tested the sounds within Vent and they play fine, just not when I'm in a room.

This is new and was working before. It just started happening. I haven't changed any settings or anything.

Driver: SigmaTel High Definition Audio CODEC

Prog-Rocker 04-23-2010 11:25 AM

what OS are you running?

on vent main window at bottom, is 'mute sound' box checked

in vent setup/voice-binds-speech tabs, set the output to enable 'use directsound' then set the name to sigmatel speakers

[FONT=Verdana]Is your system sound configured for 5.1 or 7.1?[/FONT]
[FONT=Verdana](XP - windows control-panel / sounds / click the ‘Advanced’ button in the ‘Speaker Settings’ section / speaker setup input box setting)[/FONT]
[FONT=Verdana](Vista/Win7 – windows control-panel / sounds / Playback / select speaker device / ‘Configure’ button / Audio Channels)[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]If yes then:[/FONT]
[FONT=Verdana]Goto Vent setup/voice-binds-speech tabs / SFX button / Directional / Add “Front Left & Right 5.1 (or 7.1)”[/FONT]


All times are GMT -5. The time now is 09:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.