Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Windows Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   20,000 Pings (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=24405)

Recognize 12-20-2007 11:28 PM

I'd hate to think its Shaw Cable. This is the best company I've ever used for internet. 24 hour phone lines for tech support. Good connections that never go down or even flicker. I talked to Shaw and they said that they dont packet shape or anything.

the last vent worked fine and with this Vent all I'm seeing are issues with it. I rent two vent servers and cannot use them since the new patch.

Recognize 12-21-2007 01:31 AM

http://i147.photobucket.com/albums/r...capture1-1.jpg


A screen shot of the ping in action.

Recognize 12-21-2007 04:07 PM

http://i147.photobucket.com/albums/r...capture2-1.jpg

Aother screenshot this time with a trace route.

Tracing route to 208.99.198.90 over a maximum of 30 hops

1 8 ms 8 ms 6 ms Chris-PC [0.0.0.0]
2 9 ms 22 ms 8 ms rd1bb-ge3-0-0-4.vc.shawcable.net [64.59.159.178]

3 9 ms 9 ms 11 ms 66.163.69.201
4 12 ms 15 ms 13 ms rc2wt-pos1-0.wa.shawcable.net
[66.163.76.142]
5 11 ms 13 ms 11 ms swiftdesk.com [198.32.180.82]
6 12 ms 13 ms 13 ms 204.8.32.98
7 14 ms 13 ms 21 ms 204.8.32.86
8 12 ms 13 ms 14 ms 208.99.198.90

Trace complete.

Recognize 12-22-2007 01:22 AM

Bump

Recognize 12-22-2007 10:22 AM

K. So. I reinstalled my OS and Vent works now. No lag or high pings.

Did I have a virus?
Did my ISP fix their issue at the same moment I reinstalled?
Did my isp send me updates to limit packets to ports?
Did I mess Vent up and when I uninstalled it and reinstalled it, Vent saved files on reg keys so the issue couldnt be fixed with a simple reinstall?

Who knows. All I know is that it works. I'm with SHAW CABLE in langly BC.
This issue is done.

hilmonkey 12-24-2007 03:56 PM

I live in south Langley, BC as well and I am having some serious problems that are very similar. I have been using vent servers for years with no problems, until 3.0. I use a server with the port 2359 and have zero problems, as soon as I go to another vent server with different port numbers I can hear people with no problems but when I talk I have between 1.5k - 30k pings. Is there any way of testing ports to see what will work? I tried connecting to various Ventrilo servers that friends own, test servers from companies. I have tried the connections behind a router, without a router, on seperate computers on the same internet connection, all with the same results.

Punchcatface 10-29-2008 11:59 PM

Bumping an old thread...came across this searching google for similar problems with shaw customers and extremely high ventrilo broadcast delays and pings.

Linked from here: [url]http://www.ventrilo.com/forums/archive/index.php/t-24811.html[/url]

I also get terrible latency with US side ventrilo servers but don't have any Canadian vent servers to connect to. If someone with the same problem has login info for a Canadian server they'd let me test with them, we could gain some valuable information related to which servers get the latency problems.

Someone said shaw doesn't use packet shaping. For those who don't understand what packet shaping is, look here: [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_shaping[/url]

Well, going back all the way to 2004 you can find proof shaw uses packet shaping on bittorrent data here: [url]http://www.dslreports.com/shownews/56419[/url]

Quote:

There's a significant number of ISP's exploring and already using the option (companies like Ellacoya are part of a $200 million market), but it's not something they quickly publicize, in order to avoid user complaints and bad PR
Following the link in the middle of the page, we are led to a company named Ellacoya Networks, which has been consumed by Arbor Networks, you can view their client list here: [url]http://www.arbornetworks.com/en/customer-list.html[/url]

Another important article to read from 2006 regarding Shaw's packet shaping of Vonage's VOIP data can be found here: [url]http://www.digitalhome.ca/content/view/1331/51/[/url]

Quote:

The Shaw QoS surcharge was not new and was first announced fifteen months ago by Shaw. Immediately after the QoS surcharge was introduced in March of 2005, accusations of traffic shaping by Shaw began.

...

Digital Home members who contacted Shaw and explained the situation were informed that the only way to ensure their VoIP service would function properly was to sign up for QoS. At the time, the company denied that the sudden diminishment of service and the introduction of QoS service were related.
Edit: Forgot to add this: [url]http://www.muug.mb.ca/pipermail/asterisk/2006-September/000768.html[/url]

Quote:

[url]http://www.shaw.ca/en-ca/ProductsServices/Internet/Internet+Explained/QoSVoIP.htm[/url]

clearly indicates that problem with third party VoIP providers (and VoIP in
general) is of bandwidth contention and packet loss, which can be solved by
purchasing the "Service Enhancement". If the product does nothing to solve
these problems, as is suggested earlier in the thread(s), then it's a clear
case of misrepresentation and not "spin". It would be no different if they
claimed the service cured warts.

nitd_kim 12-17-2008 06:43 PM

i have same problem.

Westell 6100 dsl modem (updated)

WGT624v3 router (updated)

Onboard Realtek ALC883 (updated)

USB microphone by Logitech (No update for it since it works by itself)

I also experience uber delay. I hate it. Vent ping jumps up and but i dont have any lag at all. People hear me like 5 minutes later.

I blame Vent 3.x.x

I have verizon. 3000 kilobit down 600 kilobit up. so i have no problem with upload


All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.