Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2005, 04:19 AM   #1
Laraine
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Delays

Our Guild did rent a server from wwwventriloservers.biz
Unfortunatly their server cant configured from user side for Speedx.
After finaly getting the Support to change the server to Speex, we now have delays of 3-5 secconds till a response or answer is received while chatting. Its problematic, since you cant react just in time while playing.

Does anyone have si9milar problems?
What settings your server have?
Does anyone have a Testserver wich is useabel for mac?
Laraine is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 08:45 AM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

our test server (no open to the public) does not exhibit this problem. what kind of ping times do you have to the server?
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 12:40 PM   #3
shidarin
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA, CA
Posts: 12
Default

Get a better host...
shidarin is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 04:14 AM   #4
Laraine
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by mjgraf
our test server (no open to the public) does not exhibit this problem. what kind of ping times do you have to the server?
Ping is 100 to 120.
Laraine is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 10:17 AM   #5
toomuchfun
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default Codec latency, not network latency?

I am experiencing the same problem. Since switching from GSM to speex, in order to support Mac users, the voice latency has increased dramatically even though the network latency (as reported by the PING statistics) have remained the same.
toomuchfun is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 01:04 PM   #6
Laraine
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

Its hard to judge if its a network problem, a ventrilo problem or a codec or server prob when you not have any refference.
This was my first rented server.
Wich saddens me is that I have to write support each time to get any settingchange done since they not have Speex in their webconfig yet.

If there is a vent server I could connect to, just to be abel to compare, that would be a big help deciding if I should try a different host.

The members in our "Guild" are from spain, Germany, USA mexico and asia. So where to place there server? Most user seems to connect from USA, any reccomandations which host us relyabel and useabel?
Laraine is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 02:15 PM   #7
lispinator
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default

i am havoing this problem also with the latency. the pings that the other people are getting are around 120-200 and used to work fine, but just recently i am getting huge delays like 5 seconds or so. i am running my own server though and not one i rented. any help would be great!
lispinator is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.