Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-30-2011, 06:19 PM   #1
taliyahna
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Texas
Posts: 2
Question People can hear me, I can't hear them

I have a Lenovo all in one touchscreen computer with built in webcam and mic. I can connect to my guild's server, and they can hear me, but I can't hear them through my speakers. I consider myself fairly tech savvy, having been involved with computers for a long time. I use Win 7 64-bit, and I'll admit it does throw me sometimes, but I generally manage to figure it out. Any advice would be appreciated.
taliyahna is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2011, 12:16 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 22,914
Default

in vent setup/voice-binds-speech tabs, set the output device to enable 'use directsound' the set the name in the dropdown box to that of the onboard speakers.

check for this too:
Is your system sound configured for 5.1 or 7.1?
(XP - windows control-panel / sounds / click the ‘Advanced’ button in the ‘Speaker Settings’ section / speaker setup input box setting)
(Vista/Win7 – windows control-panel / sounds / Playback / select speaker device / ‘Configure’ button / Audio Channels)

If yes then:
Goto Vent setup/voice-binds-speech tabs / SFX button / Directional / Add “Front Left & Right 5.1 (or 7.1)”
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2011, 05:12 PM   #3
taliyahna
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Texas
Posts: 2
Default

Did all that, because I found the same advice in a similar thread, and still nothing. I ended up stealing my son's headset out of frustration. Now, on my boyfriend's Vent, we can hear him but he can't hear us. so we're thinking headset issue or something similar. He uses Windows XP 32 bit. I dunno what else to do but it's driving me crazy so I guess the headset will have to do for now.
taliyahna is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 10:05 PM   #4
craigwf
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 13
Default

I had a similar thing happen to me yesterday. I was talking to my golfing buddies on Ventrilo and their voices got quieter and quieter until they went silent, but I could see their icons turning green meaning they were still talking. They could hear me fine, but I couldn't hear them. I concluded that my onboard sound card had crapped out when I wasn't able to hear any sound on installed media players either (music) using headphones or speakers. Took me 50 minutes to take apart my old pc and install the SB Live pci card and get it configured to work after disabling the onboard audio drivers.
craigwf is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 10:34 PM   #5
lynn0207
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Unhappy I dont know what to do, My speakers stoped allowing sound for vent through

Hi I have the ventrilo 3.0.8 client I am running it using Windows 7 and the sound on my vent just stopped working. I checked the setup to make sure that nothing had changed, and i know that it isn't my speakers because I can still watch music videos on you tube and have the sound work. Any idea what I can do to fix this?
lynn0207 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.