Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2010, 01:26 AM   #1
Falselight
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default problem: new headset..

All noise is sent to my headphones, music, in game noise, even keyclicks and the sound produced from people logging on and off vent. Yet all communications, anyone talk at all, is sent to my speakers.... I have no idea how this problem is occuring, I've even tried unplugging my speakers and all that did was make it so I could not hear anyone at all...

Any solutions? please?
Falselight is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 12:45 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,340
Default

in vent setup/voice-binds-speech tabs, set the output device to enable 'use directsound' then set the name to that of the headset.

is the headset USB? if yes, is it plugged directly into the pc's usb port or thru a usb hub?

Is your system sound configured for 5.1 or 7.1?
(XP - windows control-panel / sounds / click the ‘Advanced’ button in the ‘Speaker Settings’ section / speaker setup input box setting)
(Vista/Win7 – windows control-panel / sounds / Playback / select speaker device / ‘Configure’ button / Audio Channels)

If yes then:
Goto Vent setup/voice-binds-speech tabs / SFX button / Directional / Add “Front Left & Right 5.1 (or 7.1)”
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.