Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Server

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-15-2010, 11:11 PM   #1
deadlystryker
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
Default External users unable to connect to 2wire network.

I have a similar setup, and the same problem. This is my first post, so bear with me. Before I set my network up as defined by MindScrew, can we narrow this down? I am sure I have missed something along the lines of port-forwarding.

Quote:
Originally Posted by deadlystryker
  • AT&T FiOs. Multiple "set-top boxes" running on cat5 cables and coax.
  • Netgear gigabit switch in between.
  • 192.168.1.101 (nate_pc) is my main, this box.
  • 192.168.1.73 (server) running Ubuntu server 9.10. Remote administration of server through eBox.
  • The server is started on boot, in daemon mode (I guess...)
  • I am able to connect from my home network, but others cannot.
  • Outside connections can view my http server at hostname.
  • Ports are forwarded to 192.168.1.73 (TCP/UDP 3784. UDP 6100 after reading threads.)
  • DynDns Open Port Tool shows the port as "timed out", although I did have it show "open" once, but cannot return to that configuration.
  • Nmap shows port 3784/tcp as "tcpwrapped"
  • AIM: Deadlystryker88 best method of contact.
/etc/network/interfaces looks like
Code:
auto lo eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet dhcp
Through eBox, I have an option of designating my eth0 interface as external.
Quote:
Originally Posted by eBox Administration
Traffic being routed through interfaces marked as external will be NATed. Also, services meant for the LAN users will not be available on external interfaces.
.
.
.
.

Server

192.168.1.73
|
|
| Nate_pc
| 192.168.1.101
| |
| | PS3
| | |
| | | Xbox360
| | | |
| | | | 192.168.1.xxx (another pc)
| | | | |
| | | | | Two set-top boxes for TV
| | | | | |
Netgear 8 port Gigabit Switch Model GS108
|
|
| Main set-top box
| |
AT&T 2Wire Gateway (192.168.1.254 for configuration)
|
|
Hello World

Please see thread http://www.ventrilo.com/forums/showt...381#post149381 for previous discussion.

Last edited by deadlystryker; 03-16-2010 at 01:03 AM.
deadlystryker is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 12:06 AM   #2
deadlystryker
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
Default

AT&T has upgraded my firmware apparently, and the problem is solved. As I dissect the new configuration page for changes, I will post back when I find out what has solved my problem.
deadlystryker is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 10:40 PM   #3
deadlystryker
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
Default

Ventrilo Status is able to see the server, but users are still unable to connect.
deadlystryker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.