Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2008, 07:05 AM   #1
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default Logitech Headset mic not working

Trying again. I have a logitech headset. The Mic does not work with Vent. It does work with almost every other application I use it with. The only other thing it does NOT work with, is the WoW in-game chat. I've tested it in a whole variety of ways, and confirmed that there is simply no signal being received from the mic at all.

Is this a known problem? Is there something i can do to fix it?
Mattt is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 11:40 AM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

have you set the input device correctly in ventrilo?
can you post a screenshot of the ventrilo and setup windows.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 12:38 PM   #3
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default

Yup, it's set up correctly. Screener below, with control panel as well, just to confirm it. I was able to use the Mic built into my MacBook last night, but the sound isn't very good, and since I use an external monitor for gaming, the Mic is a long way away. It's not really feasible.

Mattt is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 04:31 PM   #4
Dossb
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Default Same Problem!

I have the somewhat the same problem, with a twist. I had a G4 Mac Laptop and Ventrilo worked fine with my Logitech USB. I now have a 20" iMac, using the same settings and Logitech USB headset, and the mic will not work when playing WoW (audio is fine). I have found, when the Ventrilo window is on top the mic works. As soon as I click on the WoW window, the mic is dead. To say the least this take a lot of fun out of the game because I can't defend/play the game with Ventrilo as the top screen, and I can't communicate with my team members when WoW is the top screen.

Any help would be greatly appreciated!
Dossb is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2008, 01:49 PM   #5
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default

Bump. Is there some further source of info I can provide? Have the powers that be noticed this thread?
Mattt is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 03:48 PM   #6
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default

exasperated bump
Mattt is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 11:00 PM   #7
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

try resetting the amplifiers in setup to zero.
can you Test in setup?
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 10:14 AM   #8
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default

Tried resetting, no change.

And no, Test does not work either.
Mattt is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 11:10 AM   #9
Warpath98
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Default

I'm having trouble with my Genius USB Headset too. Mic volume is very low and everyone can barely hear me. Testing in settings proves same results. I've tried tinkering with volume settings with no luck. This is all strange because it worked fine a week ago.
Warpath98 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2008, 01:02 PM   #10
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default

Poke.
Mattt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.