Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-24-2008, 02:39 PM   #1
fullkiller7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default the wrong codec

i cant hear my friends in ventrilo because they're using windows vent, which uses gsm 6.10 codec, and my mac os x uses speech codec? what can i do?
fullkiller7 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2008, 04:06 PM   #2
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

They can reconfigure the server for Speex and restart it.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2008, 09:58 PM   #3
sistershadow
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default

Ok, i have the same problems on my server i run. If i chage the codex to speex 32khz 16bit 8Qlty to get mac uses working it is playing havic with PC users. Some ppl it is fine some cannot hear others and others are ok. What gives ??? Is there any other things i can try before i ditch vent for TS ??
sistershadow is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2008, 11:42 PM   #4
sistershadow
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default

Someone must know how to fix this problem ?????????
sistershadow is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2008, 01:48 AM   #5
fullkiller7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default

but if they change server to Speex codec, all the users with Windows will be able to join the server? i mean, will they have the same problem as me before?
fullkiller7 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2008, 10:32 AM   #6
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

There should be no problems with PC users and Speex. If anyone is having a problem, have them reset their amplifiers to zero.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2008, 03:56 PM   #7
fullkiller7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default

thank you very much wadesworld
fullkiller7 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2008, 03:59 PM   #8
jadda
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default yeah, I got the exact same problem

Because I keep on getting this message when I log on to a server:

"Failed to get encoder for specified Codec.

This client platform currently supports only the Speex codec. The server and/or channel is configuered to use the 'GSM 6.10' codec.

So how can you fix it without making the admin change the codec on the whole server/channel?
jadda is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2008, 06:38 PM   #9
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

You cannot. Have the admin reconfigure the server.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 02:09 AM   #10
logistify
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Default

yesterday, well the past 6 months has been working fine. same server, same admin. i used it last night at this time (11:06 pm pacific) and i had no problems. i turn on my computer about an hour ago, connect into vent, and get the error GSM 6.10 pop up. i try to switch to speex codec, doesnt work. admin reconfigures like it says to in this thread. doesnt work. can someone throw me a hint as to why the past 6 months has been perfect, and now im unable to listen to my friends?
logistify is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.