Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2006, 01:16 PM   #1
Brutan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Default Voice button does not work in Ventrilo

I have been using Ventrilo for several years and it has worked fine. My mic is okay too. But for some reason the other day, Ventrilo suddenly would respond to my mic hotkeys. It wont even work without the push to talk hotkey enabled. I have tried to use several hotkeys and it still wont let me talk. When I hit the hotkey the green speaker and confirmation noise does not go off. For some reason it will only let me talk in test mode, and thats useless. It lets me talk in teamspeak still, however. What do I need to do to get Ventrilo working again? Please, thanks.
Brutan is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 03:30 PM   #2
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,025
Default

Bottom of the main window, did you check "Mute Microphone" ?
__________________
Flagship Industries, Inc.
[url="http://www.ventrilo.com"]www.ventrilo.com[/url]
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 08:34 PM   #3
Brutan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Default

I dont see such a button
Brutan is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 11:04 PM   #4
mjgraf
Super Moderator
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,501
Default

http://ventrilo.com/about.php

the first image, see the mute mic at the bottom of the ventrilo window. make sure this is NOT checked.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 11:11 PM   #5
luketheboz
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default

i'm havin the same problem as him, my mute mic at the bottom is NOT checked and i've been usin vent for around 2 years and this is the first time this has happened and i can not figure it out.... plz help!
luketheboz is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 07:57 PM   #6
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 22,926
Default

@luke

Testing the Microphone with Windows
(the microphone must work here before it will work with Vent)

Windows XP
Control-Panel / Sounds and Audio / Voice Tab / Test Hardware Button

Windows Vista/Windows 7
Programs / Accessories / Sound Recorder / create a recording then save it
Windows Media Player (WMP) / playback recording
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2010, 07:05 PM   #7
Vakulav
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default

Hello, I have a strange problem using Ventrilo 3.0.5 on my Win7. It's setupped on a notebook and my hotkey bindings don't want to work at all. I mean, even red speaker sign don't change to green when I press Hotkey. I tried to run it with Administrator rights and in compability mode - the same truble.

P.S. My microfone works great (I used Skype and voice recording) and all settings are setupped right (I have Ventrilo also on my PC, also with Win7, and there are all the same settings and no such problems).

P.P.S. I am sorry of my grammar. I haven't got any english practice for years...
Vakulav is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2010, 04:09 AM   #8
dragonsflight23
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default

Hello. I am running Ventrilo 3.0.5 on my Vista 64. I have been using vent for many years now for communication during world of warcraft. Starting today, when I have World of Warcraft running, vent will not allow me to speak. I push my hotkey button and the little speaker remains red. Vent does work as normal when WoW is minimized. I have checked my microphone and it works great. My sound card drivers are all current and everything on my computer is up to date. I was still able to hear everyone else in vent while the game is up and running, just unable to speak. Does anyone know of any solutions or something else I can check. I have uninstalled vent and reinstalled it with no change.

I am sorry for my poor grammar and spelling.
dragonsflight23 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2010, 02:31 PM   #9
Starcrusher
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Default

I'm having the same problem on my Win7 x64 machine. Ventrilo just quit working in the middle of a session and will not work again. I can hear fine but nothing works for input anymore.
Starcrusher is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 05:41 PM   #10
destinyspaige
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Default

I'm having the same problem, I did a restart on my computer - loaded vent and suddenly my mic is not working. I have tested my mic with my computer and with vent, both are registering my mic but when I'm in a channel in vent my mic doesn't light up, just stays red. I'm using Vista 64 Bit.
destinyspaige is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.