Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-15-2007, 06:39 PM   #1
MARKCZMIL
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Default problems speaking

ok, so whenever i go on a server, i push my button to talk and it doesn't work, i have everything set-up, whats the problem?
MARKCZMIL is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2007, 07:36 PM   #2
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Is the server set for Speex?
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2007, 08:03 PM   #3
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

do you get values when you monitor in setup?
the information you provided does not give us much to work with.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2007, 05:54 PM   #4
whydidibuyamac
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Same problem

I have everything set up right, my codec is on speex, i have my push to talk hotkey enabled, outgoing chat is enabled but when I push my hotkey the server doesn't react, my icon stays red. I also can not hear other people even though their icon turns green. When I do a test, the hotkey works and I come through fine.
whydidibuyamac is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2007, 06:23 PM   #5
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Your codec is set to Speex? You don't set the codec, the server does.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2007, 09:37 PM   #6
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

whydidibuyamac,
ensure that mute mic and mute sound is not checked at the bottom of ventrilo. also ensure that the server is running speex. did you get a warning that the server is using GSM when you connected?
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:38 AM   #7
whydidibuyamac
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default

Yeah you were right, the server codec is set for gm so that explains that, I feel a little silly. Do you know when there is going to be a ventrillo for mac that will support codecs other than speex?
whydidibuyamac is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2007, 09:05 PM   #8
sp00ky
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Default

how do you set a vent server to the speex codec?
sp00ky is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2007, 10:16 PM   #9
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

If it's a hosted server, you generally change it in the web-based control panel. If it's a personal server, you change the VoiceCodec and VoiceFormat entries in ventrilo_srv.ini and restart the server.

I recommend:

VoiceCodec = 3
VoiceFormat = 20
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2007, 12:42 AM   #10
sp00ky
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Default

oh thanks
sp00ky is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.