Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2006, 06:19 AM   #1
iindigo
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default Ventrilo suddenly stops letting me connect

Ventrilo was working great for me, aside from the 8k headset bug. It would let me listen in on my guild's chats just fine.
Then yesterday Vent suddenly stopped letting me connect. It simply says, "Unable to resolve the specified servers DNS/Hotname". The server's settings haven't changed or anything, and everybody else in my guild can connect just fine.

What's wrong here, and how can I fix it?
Thanks!
iindigo is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2006, 09:57 AM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

...

Last edited by Flagship; 01-03-2006 at 11:49 AM.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2006, 11:49 AM   #3
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,048
Default

Who ever is hosting the server you connect to is having problems with their DNS name resolution service.

Who is your hosting company?
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2006, 03:21 PM   #4
iindigo
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Flagship
Who ever is hosting the server you connect to is having problems with their DNS name resolution service.

Who is your hosting company?
The Ventrilo hosting we use is nrgservers.net.
iindigo is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2006, 04:18 PM   #5
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,048
Default

What is the hostname you have configured for the server you are trying to conenct to?
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2006, 10:41 PM   #6
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

It could also be an issue (usually temporary) with your ISP's domain name servers or an upstream server. Usually such issues sort themselves out within a few days.

Wade
wadesworld is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.