Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2006, 11:20 PM   #1
Quarter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Unhappy Can't connect?

I can't seem to connect to my guild server.
Ventrilo works fine on my PC!
I'm on a Macbook Pro, with no security software installed. I tried Port Range Forwarding, Opening up ports in the built-in Mac Firewall, and I just keep getting the same "Unable to connect to server" error Any ideas why this keeps happening, or a way for me to fix it?

Thanks,
-Q

Edit: I checked the server info numerous times, it's exact to the T. :P
Edit again: Now I tried connecting to other servers on my Mac, and it works fine! It's just the one server that has issues =\ It has the Speex codec for Mac compatability, and everyone else seems to be able to connect to it just fine, except for me =\ Any ideas to find out how to fix this or centralize the problem? :X

Last edited by Quarter; 11-09-2006 at 12:22 AM.
Quarter is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 12:36 AM   #2
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Quote:
Edit again: Now I tried connecting to other servers on my Mac, and it works fine! It's just the one server that has issues =\ It has the Speex codec for Mac compatability, and everyone else seems to be able to connect to it just fine, except for me
This isn't a Ventrilo problem or a Mac problem. It's an Internet routing problem.

Do "traceroute x.x.x.x" from the command-line where x.x.x.x is the ip address or name of the server to which you're trying to connect.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 01:54 AM   #3
Quarter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default

Tried doing a traceroute using the Terminal, and then using that Mac Network utility, but all it does is go on forever...I let it go on for some 51 passes, and it just says "1 *** 2 ***..." etc, is there somewhere I need to grab a log, or am I doing something wrong?
Quarter is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 02:26 AM   #4
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,048
Default

Clients should never do any form of port forwarding or triggering as that is for people running servers only. Turn those off.

What is the IP/Port of the server?
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 05:08 PM   #5
Quarter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default

Okay, I turned off the forwarding / triggering, and the server info is -
IP: 66.29.0.0
Port: 3822
I tried connecting again this afternoon, it didn't get any better :X
Quarter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.