Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2007, 08:14 PM   #1
huewe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Default codec problems.... cant hear or talk

when i connect i get ... failed to get encoder for specified codec. this client platform currently supports only the speex codec. the server and or channel is configured to use the gsm 6.10 codec .



i see alot of post about these codecs but i have no idea what this means.... any help?
huewe is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2007, 01:28 AM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

have the server admin change the default server codec to speex to allow MAC compatibility.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2007, 05:09 AM   #3
sickly
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by mjgraf View Post
have the server admin change the default server codec to speex to allow MAC compatibility.
Can you explain to me how to Change it to Speex?

I am currently renting a server hosting from a website called leetvent (directed to by you guys) do i need to contact them? or is there a way i can change the codec myself?
sickly is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2007, 09:37 AM   #4
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Quote:
I am currently renting a server hosting from a website called leetvent (directed to by you guys) do i need to contact them? or is there a way i can change the codec myself?
They have a "fully-integrated control panel". That likely means you can change it yourself in the control panel. If not, then contact their support department.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2007, 06:06 PM   #5
gene726
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
Default

Is there a special place to look for the Control Panel to change the server codec to SPEEX because I am not seeing it. I could be totally missing it thought :P

Any information to help me locate this would be appreciated. Thanks.
gene726 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2007, 07:23 PM   #6
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Dunno - never seen their control panel. Contact their customer support for help.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.