Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Server

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2012, 05:33 PM   #1
Perotin
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Default Unable to connect with IP address

Hi there,

I have set up my vent server and am able to log in easily using my LAN address, however when I try and log in using my IP address It simply just won't connect. I've watched videos and read through forums about opening ports through my firewall, however even after doing this (assuming I did it correctly) I'm still having no luck.

If I could get some help to work through this that'd be great. It's so frustrating to know I am so close.

Thanks
Perotin is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 08:07 AM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 22,926
Default

fyi -
For PC’s connecting on the same LAN as the server:
If you’re connecting the client from a different PC than the server then configure the client to use one of the internal ipaddresses of the server for the servername. The LAN ipaddress is typically set to 192.168.x.x

If you’re running the client on the same PC as the server then configure the client to use 127.0.0.1 or “localhost” as the Hostname (ipaddress).

Most home routers will not loopback a connection if you specify your external ipaddress or DNS hostname in the Ventrilo Client > Server setup. In most cases this configuration has caused unexpected problems.

did you configure your router for portforwarding?

see this for further instructions first:

http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=17761


let us know if you still have problems
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 02:26 AM   #3
shrikant44
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Default

I have set up my vent server and am able to log in easily using my LAN address.

Last edited by Prog-Rocker; 04-14-2012 at 09:36 AM.
shrikant44 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 07:58 AM   #4
shrikant44
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Default

I have set up my vent server and am able to log in easily using my LAN address, however when I try and log in using my IP address It simply just won't connect

Last edited by Prog-Rocker; 05-07-2012 at 08:47 AM. Reason: removed bogus hyperlink
shrikant44 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 08:49 AM   #5
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 22,926
Default

@ shrikant44

Most home routers will not loopback a connection if you specify your external ipaddress or DNS hostname in the Ventrilo Client

only use the local ipaddress to connect.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.