Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2009, 01:23 PM   #1
jtrpm
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 10
Default All sound goes out

so here is the issue
i just bought an EVGA P55SLI board and installed it
i updated to the most recent realtek HD audio driver
but when i install vent and run it for more then a few min. i lose all sound
has anyone had any problems like this before
any help anyone has would be appreciated
thanks

also, when i uninstall vent and reboot sound comes back untill i reinstall and run it
jtrpm is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 02:35 PM   #2
Donnerschlag
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Default

I am thinking this is an issue with the P55 chip.
Donnerschlag is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 03:33 PM   #3
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,446
Default

what OS and DirectX version are you running?
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 07:35 PM   #4
jtrpm
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 10
Default

windows xp with direct x 9.0 c
jtrpm is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 09:21 PM   #5
Swarez
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by jtrpm View Post
windows xp with direct x 9.0 c
I have the p55 and im having the same problem..
Swarez is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2009, 03:03 PM   #6
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

open the realtek sound contol panel and ensure that stereo mix under recording is not checked.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2009, 05:37 PM   #7
Swarez
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by mjgraf View Post
open the realtek sound contol panel and ensure that stereo mix under recording is not checked.
Its not my mic is checked but the stero mix is all the way up does that matter?
Swarez is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2009, 07:56 PM   #8
Donnerschlag
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Default

Sound working with both WMP + Ventrilo + Aion Online!
http://img193.**********.us/i/mixery.jpg/

How to enable audio while playing a game and Vent:
  1. Open the Realtek HD Audio Mananger
  2. Go to the Mixer tab
  3. Click on the Mixer Toolbox
  4. Check Enable playback multi-streaming
  5. Click ok and have fun!
Donnerschlag is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.