Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2011, 02:15 PM   #1
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

The past 3 days (nothing has changed on my compute at all) my vent will randomly disconnect at completely random intervals. It takes a moment to actually disconnect, and when it does it is only disconnected for a very short time and immediately logs back in. Nothing else connected to the internet will stop working, League of Legends goes without a hitch, my Trillian stays connected, just vent disconnects.

I can't figure out why it is disconnecting.

Last edited by Reepa; 01-03-2017 at 08:21 PM.
Reepa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 02:51 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,404
Default

keep in mind, the network path to the vent server is probably different than any other connected service.

the next time it happens, run a traceroute to the server and post the results:

start > run
cmd {hit enter}
tracert serverhostname(found in server setup)


(example: tracert frost.pure-voice.net )


also perform a bandwidth check - www.speedtest.net

does the vent ping show abnormally high numbers before the disco?
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 03:05 PM   #3
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

The disconnects are coming in more frequently now. I am the only one in our vent having these problems. No I do not get a higher ping when I am disconnecting. It just randomly drops and reconnects. I just disconnected from vent 3 times during a 20minute game of League of Legends, and 3 more within 5 minutes after the game.

Tracing route to cadmium.typefrag.com [66.151.100.35]
over a maximum of 30 hops:

1 3 ms 2 ms 1 ms 192.168.1.1
2 12 ms 13 ms 9 ms 73.98.184.1
3 26 ms 10 ms 11 ms te-3-2-ur01.spokane.wa.seattle.comcast.net [68.87.160.105]
4 17 ms 17 ms 18 ms te-0-10-0-5-ar01.seattle.wa.seattle.comcast.net[68.86.177.153]
5 18 ms 18 ms 18 ms ae-0-0-ar03.seattle.wa.seattle.comcast.net [68.86.177.134]
6 26 ms 19 ms 20 ms pos-1-14-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net [68.86.90.85]
7 36 ms 19 ms 25 ms pos-0-2-0-0-pe01.seattle.wa.ibone.comcast.net [68.86.85.42]
8 17 ms 25 ms 19 ms 208.172.91.5
9 25 ms 21 ms 21 ms cr1-te-0-5-1-0.sel.savvis.net [204.70.224.45]
10 106 ms 106 ms 90 ms cr2-tengig-0-7-0-0.Washington.savvis.net [204.70.196.106]
11 91 ms 91 ms 89 ms er2-tengige-9-0-0.virginiaequinix.savvis.net [204.70.206.242]
12 94 ms 90 ms 89 ms internap.VirginiaEquinix.savvis.net [208.173.159.2]
13 91 ms 92 ms 91 ms border11.te12-1-bbnet2.wdc002.pnap.net [216.52.127.74]
14 91 ms 90 ms 90 ms 66.151.100.35

Trace complete.


Last edited by Reepa; 12-08-2011 at 03:13 PM.
Reepa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 03:21 PM   #4
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

Scratch that, I caught a disconnect in the process it had an 18k ping roughly and did a tracert, it had basically the same exact results as the previous one i posted.

So far I am on about 11 d/c's in 30min without anything else going out. All my tracerts I have done look roughly the same with nothing looking to abnormal.
Reepa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 03:24 PM   #5
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,404
Default

have you tried power-cycling the router

in vent setup/misc tab, try setting 'process priority=high'
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 03:30 PM   #6
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

I have reset the router and modem a good dozen times.

Yes I have checked the process priority around to real time and high and all the others.

I am checking another vent right now.
Reepa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 03:54 PM   #7
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

It just seems that cadmium.typefrag.com Washington DC vent server is causing a problem.
Reepa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 04:45 PM   #8
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,404
Default

i'm beginning to wonder if there's a backbone issue as all day my forum refreshes have been really slow and my network goes thru the DC area.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 05:15 PM   #9
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

I have been on a different server after all that and I have had not 1 issue. A friend I am playing with it who was disconnecting from EVERYTHING is not having any problems either.
Reepa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 05:17 PM   #10
Reepa
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Default

It's been this way for me for at the very least 3 days.
Reepa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.