Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2008, 11:18 PM   #1
Listius
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Default Speex Codec GSM 6.10

I am having trouble connecting to a few of my friends ventrilo server and am getting this error message when I try to:

"Failed to get encoder for specified Codec.

This client platform currently supports only the Speex codec. This server and/or channel is configured to use the 'GSM 6.10' codec."

I did a little research online and I think all I have to do is get a few lines of code changed in my .ini file, bu do no have a program that can open it. Any help you guys can give would be greatly appreciated.
Listius is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 02:00 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

are you running the personal server or are professionally hosted?

the ini file is a text file and can be edited in notepad
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 05:51 AM   #3
Alcohol
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default

so why vent for windows can use 4 kind open source codec, but vent for mac only one? its big problem for programming or some law problem?

my provider use gsm for all server, they cant change codec only for me, i cant play with my guild bcz i can use vent. i hate it!
Alcohol is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 10:44 AM   #4
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Quote:
or some law problem
It's a legal problem. Microsoft paid for a license to GSM. For historical reasons, Apple didn't.

Unless Apple some day changes their mind and adds GSM to the OS, GSM will not be coming to the Mac. Your only choice is to have the server switched to Speex.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2008, 01:33 AM   #5
Alcohol
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default

ok, can i install gsm in my mac? any 3th soft or something?

so, if mac user have big problem, why vent server use GSM codec?

Last edited by Alcohol; 09-25-2008 at 02:30 AM.
Alcohol is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2008, 08:33 AM   #6
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Quote:
ok, can i install gsm in my mac? any 3th soft or something?
No.

Have the server switched to Speex.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2008, 08:04 AM   #7
Alcohol
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default

aha, but Balth, why gsm 6.10 set like default? why Vent,inc not set default Speex? iam waiting letter form provider

iam same crazy now bcz i set virtual pc/windows on my book and play on my mac and powerbook. lol

"Available codecs - GSM, ulaw, alaw, speex, ilbc http://www.zoiper.com/biz.php" this is joke?
Alcohol is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.