Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Server

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2005, 11:16 PM   #1
kdevita
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
Unhappy Twilight Zone Server! Requesting help!

Problem: Server that was running fine, is now "not found" when I try to connect to it (or anyone else for that matter!).

History: I was playing a game online and having some minor problems. I went into my Linksys Setup screen to Applications and Gaming to open up more ports. A little while later I re-started my computer. At this point I was not able to connect to Ventrilo anymore. It ceased to operate!

Server Setup: I have a Linksys wireless router with 2 PCs connected directly to it and a laptop that connects via the wireless feature (the laptop was not on during this time). The Ventrilo Server is on one PC (IP was 192.168.1.102), and I play games and run the Ventrilo client on my second PC (IP was 192.168.1.101).

I have the server on a PC that uses the DMZ feature of the router. I leave that computer on all day, everyday (with the Ventrilo Server running). When connecting I use the IP I received from http://www.ventrilo.com/myip.php.

The server WAS working fine. My friends and I have been using it for weeks. Now it won't allow connections from outside my network (if I use my internal IP, 192.168.1.102, it works fine for me, but of course no one else can connect).

The strange thing is, when I run the server from my main computer (my gaming computer) it works fine! I have no problems connecting to it using the IP from http://www.ventrilo.com/myip.php (which is the same for both PCs apparently).

Both computers have the same Norton Internet Security software and settings. I have tried turning off all Norton software. That didn't work. I reset my router and changed the server computer to be IP 101 instead of 102. That didn't work.

Can anyone help me?! I like leaving the old server computer on all day so my friends can access it. I don't leave my gaming PC on since I am worried about its security if it is left open to the internet.

Why does the server work on one PC over the network, and not the other? How can I fix this? This is really weird.

Thanks for any and all help in advance!
-Kevin

PS. I tried running the server from my laptop and that didn't work either. It only wants to work from one PC on my network... of course, it is the one I don't want it to run from!
kdevita is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2005, 06:08 PM   #2
ElementReaper
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Default Router?

Are you currently hooked up to a router?
ElementReaper is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2005, 07:14 PM   #3
kdevita
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
Default

Yes I am... my setup is still the same (i.e. router, Norton, etc.). I haven't changed my hardware setup or network before or after the problem occured.
kdevita is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2005, 07:40 PM   #4
kdevita
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
Default

Holy Poop! Now it works again... ?#$?!!
I have no idea how that happened. REALLY STRANGE.

I tweaked a few non-Ventrilo settings in my router and now it won't work on my gaming PC and it works on the old PC now...

Well, it is working, so I won't complain.

Thanks!
-Kevin
kdevita is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.