Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-14-2015, 11:26 AM   #1
dracthor
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 4
Exclamation opening channels

i recently got Ventrillo to use with Wow on my Mac i have the latest OS X Yosemite 10.10.3 and it won't even connect even if the channel is available and states that i am ready to connect. it tries then times out and try to reconnect. not sure if the vent 3.0.13 is comparable with it but seeing as its the latest version it should be. anyone know ways to solve this issue?
dracthor is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 01:06 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,339
Default

sounds like the network connection to the server is getting blocked. have you checked into firewalls on the mac and/or router?

what does the vent window display before hitting connect? MSG: ???
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 09:49 PM   #3
dracthor
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 4
Default

it has MSG: server is available. Press Connect
and i have looked into my firewalls and there isn't any reason the part should be blocked. funny thing is if i get on my PC and use that for vent i have no issues.

Last edited by dracthor; 05-14-2015 at 09:54 PM.
dracthor is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 10:30 PM   #4
dracthor
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 4
Default

Thing is i sometimes can get it to fully connect and at one point i had it running for over 10 minutes no problem. other times it acts like it will connect then times out and starts the reconnect timer and other times i will connect in get 3 seconds then be kicked and try to reconnect. i know i am not banned from the server my guild is using and it is speex so thats not the issue.
dracthor is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 11:54 PM   #5
dracthor
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 4
Smile

Not sure if it was a total fix but i noticed my intego "firewall" was showing that vent was only getting the info it was needing for a little bit and seeing as that Firewall wasn't really needed in the first place i went ahead and uninstalled integers firewall using just the basic by apple and now vent seems to work just fine. i am thinking even tho i allowed vent through the firewall on everything including my intro that into just wasn't allowing that constant connection. currently it has connected just fine with no boot but it has only been a couple minutes so will leave it up and see if i run into the disconnect issue again. i will do an edit on this post when i know more and have more data to compare on it.
dracthor is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 12:51 PM   #6
Jaycyn
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 313
Default

The Intego Firewall blocks a LOT of important network traffic. It even blocks Airplay so you can't use your AppleTV mirroring with it on. It's really unnecessary so disabling their software Firewall is fine.
Jaycyn is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2016, 06:10 PM   #7
Ghoullciano
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Jaycyn View Post
The Intego Firewall blocks a LOT of important network traffic. It even blocks Airplay so you can't use your AppleTV mirroring with it on. It's really unnecessary so disabling their software Firewall is fine.
Whew! Now I feel relieved. I thought disabling the software Firewall is a must. Thumbs up, Jaycyn.
Ghoullciano is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.