Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-29-2008, 06:42 PM   #1
jestrjk
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
Default Clicking Sound when engaging Push to Talk

Hi!

There are a couple of threads floating around here regarding a "rapid clicking" sound when pushing to talk. Id like to share my experience and final solution to this issue.

OS: Windows XP Pro - 64bit

Symptoms:
- Pressing push to talk would be clear for a very short time after a reboot or audio driver/device change.
- Shortly after the clear period, when ever i pressed push to talk a medium volume rapid clicking or tapping sound would occur.
- Others could hear this clicking, but i could not
- Restarting Vent or orther applications would not work
- Reinstalling sound drivers would clear it for a short period < 5 min
- Rebooting cleared it for < 5 minutes
- the change came on suddenly, after 2+years of the same setup, same vent etc except for:
- I moved my machine from the floor to the top of the desk. In doing so i plugged in my USB items into different ports.

Controls used for push to talk :
- Logitech MX1000 Mouse
- Every button tested, with and without the Logitech SetPoint drivers
- Logitech G15 keyboard
- Lots of keys tested, but not all.

Audio Device Combinations: ( note: i tried EVERY combination possible of the below )

- Onboard SoundMax HD Audio ( Asus p5b plus )
- Latest and Next to latest drivers
- Sound Blaster Audigy SE
- Latets and Next to latest drivers
- 2 identical logitech desktop USB mics
- Senheiser stereo jack head phones ( no mic )
- logitech stereo jack headphone/mic set

The problem has appeared to have been solved by one of two things, or maybe a combo of both:

1. I have a USB hub in my monitor, which i did not plug back in when i moved the computer. I plugged in the USB mic into the hub, and re attached the hub to the computer.

2. I reinstalled my windows audio codecs from : http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

The clicking has not returned.

Hope i help someone. Thanks.
jestrjk is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.