Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2011, 05:02 PM   #1
Xentress
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
Default Vent server suddenly unavailable

I'm hoping someone can help me as I'm completely out of ideas as to what to do here...

I have been using a vent located on iron.typefrag.com for several months now. Two days ago, it suddenly stopped connecting for me. When I select that server in the client, I see a perpetual "contacting server" message and can never log on.

Others can access our server just fine, it seems to only be affecting me. Also, I can access other servers just fine, only iron is now unavailable to me.

I've restarted router, modem and PC with no luck. I've done tracert and received the following numerous times:

Tracing route to iron.typefrag.com [216.52.206.104]
over a maximum of 30 hops:
1 2 ms 1 ms 2 ms LINKSYSWRT350N [192.168.1.1]
2 25 ms 29 ms 29 ms 71.225.248.1
3 11 ms 13 ms 14 ms xe-10-2-0-0-sur01.ivyland.pa.panjde.comcast.net
[68.85.79.13]
4 12 ms 10 ms 15 ms xe-3-0-0-0-ar03.ivyland.pa.panjde.comcast.net [6
9.139.192.1]
5 17 ms 16 ms 14 ms pos-0-6-0-0-cr01.newyork.ny.ibone.comcast.net [6
8.86.95.169]
6 85 ms 219 ms 175 ms 64.209.106.33
7 36 ms 35 ms 32 ms Internap-Atlanta.TenGigabitEthernet3-4.ar5.ATL1.
gblx.net [207.218.80.218]
8 32 ms 33 ms 34 ms border10.tge3-1-bbnet1.acs.pnap.net [64.94.0.12]
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.
Trace complete.

I would very much appreciate any ideas...

Thanks
Xentress is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2011, 05:51 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,409
Default

does this work?

Booting Into Safe-Mode

http://windows.microsoft.com/en-US/w...ding-safe-mode

Restart Windows
Keep hitting the F8 function key before the Windows logo appears. You should see a list of options to choose from.
Select “Safe Mode with Networking”. This will boot windows into a very basic configuration but also allow network drivers to load.

Start Ventrilo to see if it connects all the way. If it works properly then there is something that is loading during the normal boot that is interferring with the connection.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 11:01 AM   #3
Xentress
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
Default

Thank you for that suggestion. Unfortunately, it didn't work - still unable to contact that particular server. I was able to connect to three other servers while safe mode, as I was before.

I should add that I am on Win 7x64 and running latest 64 bit client.

I am perplexed...
Xentress is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 04:20 PM   #4
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,409
Default

can you telnet to the server?

start > run
cmd {hit enter}
telnet serverhostname port#


(where serverhostname={the server ipaddress or hostname of the server you’re trying to connect to (found in vent client server setup)} and port#={port associated with that server}
(example: “telnet 75.125.43.51 3784” or “telnet www.myserver.com 3784” without the quotes)

If Telnet is able to connect then the screen will go blank. If not, then you will see an error message about not being able to connect.

Enabling Telnet in Vista/Windows 7

Control-Panel / Programs and Features / Turn Windows features on or off / select “Telnet Client” / click OK
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 04:28 PM   #5
Xentress
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
Default

Yes, I can connect via telnet.
Xentress is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 02:21 PM   #6
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,409
Default

ok, that looks like a problem with the UDP connection on that port

try connecting to:

iron.typefrag.com
port=3784

this is one of their test servers
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 05:16 PM   #7
Xentress
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
Default

I am not able to connect on the test port either. I also tried creating a new user ID and connecting but no dice.

Also, we had our server owner restart it last night and did not help.

I tried calcium.typefrag.com port 3784 just to be sure and I can connect there without issue.

Thanks again for the continued help.
Xentress is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2011, 11:32 PM   #8
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

last resort, try power cycling your comcast and linksys routers.

almost seems like a route issue, but the telnet connection is the oddball to me.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2011, 06:42 PM   #9
Xentress
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
Default

I tried power cycling everything, even hard-reset the router, but no luck.

This is going in my book of most confounding unsolvable problems I've ever encountered. It just doesn't make sense...

I'm not sure what else to do at this point. I can't believe it has come to this but, we may have no other choice but to switch our subscription to another server. Does anyone know if there is any last direct/non-forum-based support available we could try before going that route?
Xentress is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2011, 07:12 PM   #10
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,409
Default

i would contact typefrag at this point and see if they can monitor your incoming connection and possibly backtrace it to see where it's failing. they have a very good customer service group.

the calcium and iron servers might be located in different data centers
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.