Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2006, 12:06 PM   #1
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default Ping Problems

iv been using ven for nearly 2 years now and had no probs un till about 4-5 weeks ago when i up graded my whole system to 64 bit pci e mobo i have tryed many things to try and sort the issue but with no joy.
when im on the server on my own i have avg ping 220-240 but soon as some 1 comes on i get silly pings of 300+ worst iv seen was 18000
i have read some posts and done tests for u

===================== TRACE ===========================================
1 20 ms 31 ms 30 ms 84.13.240.1
2 30 ms 31 ms 31 ms gig-1-1-86-rtr002.bir.opaltelecom.net [62.24.222.241]
3 30 ms 46 ms 31 ms gig-9-1-rtr002.bre.opaltelecom.net [62.24.254.6]
4 30 ms 31 ms 30 ms gig-5-1-rtr001.bre.opaltelecom.net [62.24.254.169]
5 31 ms 31 ms 30 ms gig-9-1-rtr001.hex.opaltelecom.net [62.24.254.10]
6 31 ms 30 ms 30 ms gig-6-1-rtr001.thn.opaltelecom.net [62.24.254.14]
7 31 ms 30 ms 31 ms gig-0-0-rtr002.thn.opaltelecom.net [62.24.250.225]
8 186 ms 218 ms 202 ms 195.66.224.185
9 109 ms 109 ms 124 ms p1-0.core01.bos01.atlas.cogentco.com [130.117.0.185]
10 109 ms 109 ms 109 ms g2-0-0.core01.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.2.213]
11 124 ms 124 ms 124 ms p5-0.core01.ord01.atlas.cogentco.com [66.28.4.110]
12 155 ms 156 ms 156 ms p15-0.core01.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.2.13]
13 140 ms 139 ms 140 ms EveryonesInternet.demarc.cogentco.com [38.112.12.186]
14 140 ms 140 ms 140 ms ivhou-207-218-245-29.ev1.net [207.218.245.29]
15 140 ms 140 ms 154 ms ivhou-207-218-223-106.ev1.net [207.218.223.106]
16 140 ms 140 ms 140 ms glory.pure-voice.net [64.246.48.71]
================================================== =================================
C:\Documents and Settings\CRAIG>ping 64.246.48.71
Pinging 64.246.48.71 with 32 bytes of data:
Reply from 64.246.48.71: bytes=32 time=145ms TTL=45
Reply from 64.246.48.71: bytes=32 time=140ms TTL=45
Reply from 64.246.48.71: bytes=32 time=140ms TTL=45
Reply from 64.246.48.71: bytes=32 time=140ms TTL=45
Ping statistics for 64.246.48.71:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 140ms, Maximum = 145ms, Average = 141ms
================================================== ===========================
C:\Documents and Settings\CRAIG>pathping 64.246.48.71
Tracing route to glory.pure-voice.net [64.246.48.71]
over a maximum of 30 hops:
0 personal-a2475b [84.13.240.148]
1 84.13.240.1
2 gig-1-1-86-rtr002.bir.opaltelecom.net [62.24.222.241]
3 gig-9-1-rtr002.bre.opaltelecom.net [62.24.254.6]
4 gig-5-1-rtr001.bre.opaltelecom.net [62.24.254.169]
5 gig-9-1-rtr001.hex.opaltelecom.net [62.24.254.10]
6 gig-6-1-rtr001.thn.opaltelecom.net [62.24.254.14]
7 gig-0-0-rtr002.thn.opaltelecom.net [62.24.250.225]
8 195.66.224.185
9 p1-0.core01.bos01.atlas.cogentco.com [130.117.0.185]
10 g2-0-0.core01.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.2.213]
11 p5-0.core01.ord01.atlas.cogentco.com [66.28.4.110]
12 p15-0.core01.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.2.13]
13 EveryonesInternet.demarc.cogentco.com [38.112.12.186]
14 ivhou-207-218-245-29.ev1.net [207.218.245.29]
15 ivhou-207-218-223-106.ev1.net [207.218.223.106]
16 glory.pure-voice.net [64.246.48.71]
Computing statistics for 400 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 personal-a2475b [********]
0/ 100 = 0% |
1 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 84.13.240.1
0/ 100 = 0% |
2 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% gig-1-1-86-rtr002.bir.opaltelecom.net [62.24.222.241]
0/ 100 = 0% |
3 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% gig-9-1-rtr002.bre.opaltelecom.net [62.24.254.6]
0/ 100 = 0% |
4 32ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% gig-5-1-rtr001.bre.opaltelecom.net [62.24.254.169]
0/ 100 = 0% |
5 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% gig-9-1-rtr001.hex.opaltelecom.net [62.24.254.10]
0/ 100 = 0% |
6 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% gig-6-1-rtr001.thn.opaltelecom.net [62.24.254.14]
0/ 100 = 0% |
7 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% gig-0-0-rtr002.thn.opaltelecom.net [62.24.250.225]
0/ 100 = 0% |
8 39ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 195.66.224.185
0/ 100 = 0% |
9 117ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% p1-0.core01.bos01.atlas.cogentco.com [130.117.0.185]
0/ 100 = 0% |
10 109ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% g2-0-0.core01.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.2.213]
0/ 100 = 0% |
11 124ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% p5-0.core01.ord01.atlas.cogentco.com [66.28.4.110]
0/ 100 = 0% |
12 155ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% p15-0.core01.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.2.13]
0/ 100 = 0% |
13 143ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% EveryonesInternet.demarc.cogentco.com [38.112.12.186]
0/ 100 = 0% |
14 141ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ivhou-207-218-245-29.ev1.net [207.218.245.29]
0/ 100 = 0% |
15 142ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ivhou-207-218-223-106.ev1.net [207.218.223.106]
0/ 100 = 0% |
16 141ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% glory.pure-voice.net [64.246.48.71]
Trace complete.

i need help ven is all i use for gaming now and its no good to me when we play scrims / cal matchs with the delays back and forth

plzz help
gngnut is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 11:23 AM   #2
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default

bump
gngnut is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 07:53 PM   #3
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

it may just be a temporary ISP issue.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 04:01 PM   #4
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default

and how ong is temp ??? cus i still cant use ven

thanks for the reply post has been there a few weeks
gngnut is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 04:25 PM   #5
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,322
Default

first check your bandwidth:

http://www.speakeasy.net/speedtest/

Make sure all drivers are up to date. Check your mobo's site for any updates for the bios and chipset.

Since this started after you upgraded it might be a NIC setting that's interfering. try these adjustments to see if they might help.

Lan Card Settings
  1. Click on Start.
  2. Click on Control Panel.
  3. Double click on the System icon (in Windows XP, you may need to click Switch to Classic View on the left hand side of the screen).
  4. Select the Hardware tab.
  5. Click on Device Manager.
  6. Expand the section labeled Network Adapters.
  7. Right click on your network card and select Properties.
  8. Follow the steps below to change specific settings that may help resolve this issue.
  • Select the Advanced tab. You may have a Checksum Offload property, if so choose the Disabled option. Not all network card drivers will list the name as "Checksum Offload" exactly, but it should be named something similar. Most cards that include this option are built in to motherboards using the nForce chipset. This may also be listed as Hardware Checksumming.
  • Also, on the Advanced tab; try changing the Speed/Duplex to Force 100 Full Duplex. Change this to Force base 100 Full duplex. If you have an older router you may need to use base 10 full duplex. This may also be listed as Media Type/Connection Type.
  • If you have a Power Management tab in your network card properties, click it and unselect the "allow the computer to turn off this device to save power" if selected.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 12:52 PM   #6
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default

thnaks for ur help again
i have try cahnging setting as u posted but still no change to the ping difference i have also tested my ping on all states as listed below
any other idears that come to mind ??

SEATTLE
Last Result:
Download Speed: 236 kbps (29.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 234 kbps (29.3 KB/sec transfer rate)
SAN FRAN
Last Result:
Download Speed: 297 kbps (37.1 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 234 kbps (29.3 KB/sec transfer rate)
LOS ANG
Last Result:
Download Speed: 539 kbps (67.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 234 kbps (29.3 KB/sec transfer rate)
dallas
Last Result:
Download Speed: 214 kbps (26.8 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 238 kbps (29.8 KB/sec transfer rate)
chicago
Last Result:
Download Speed: 361 kbps (45.1 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 238 kbps (29.8 KB/sec transfer rate)
ATLANTA
Last Result:
Download Speed: 405 kbps (50.6 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 236 kbps (29.5 KB/sec transfer rate)
NYC
Last Result:
Download Speed: 419 kbps (52.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 236 kbps (29.5 KB/sec transfer rate)
WASH DC
Last Result:
Download Speed: 306 kbps (38.3 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 238 kbps (29.8 KB/sec transfer rate)
gngnut is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2006, 03:24 AM   #7
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default

bump
gngnut is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2006, 02:51 PM   #8
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,322
Default

does this only happen at certain times of the day? A lot of ISP's have been implementing traffic shaping protocols due the heavy use of Bit Torrent lately. You also might want to check your routers firmware to make sure it's up to date.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2006, 10:53 PM   #9
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default

only happened when i upgraeded my system for agp and stanadrd chip to pcie and 64 bit chip
gngnut is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2006, 10:56 PM   #10
gngnut
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: England tunbridge wells
Posts: 12
Default

oly fire wall im using atm is windows sp2 fire wall and its all set up to aloow incoming and out going , my compie is not on a network i ahve a modem with 1.2g bb and was workig fine befor i up graded avage ping was 112-130
gngnut is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.