Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2014, 07:54 AM   #11
Jaycyn
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 313
Default

Ventrilo will not 'remember' your router. However, the Mac OS can - depending on what settings you are using. Your new router may also be blocking Vent traffic.

A few things to try:

1) Completely uninstall Sophos using their uninstaller. See if that makes a difference.

2) Your new router may be blocking the ports Vent needs to operate. You need to allow traffic on the following ports on your router/firewall

3784 TCP
3784 UDP
6100 UDP

See the instructions that came with your router or contact them directly on how to allow those ports to be opened.

3) If I remember correctly, Sophos also has a built in firewall. That setting needs to be off or it will make a lot of things not work.

4) The Firewall on your Mac needs to be disabled. System Preferences->Security & Privacy->Firewall. Turn Off Firewall if its on.

5) Ensure you network settings are DHCP, unless there's some specific reason you need some other settings. System Preferences->Network->Select your network connection on the left. The Configure IPv4 to Using DHCP. Then check the Advanced Tab. TCP/IP tab should be Using DHCP. DNS may have one entry in the DNS section which would normally be the internal IP address of your router (ignore the entry on the right). This setting should be greyed out as it's supplied by your router automatically. Then check Proxies and ensure no checkboxes in the list are checked. Click Ok, close window and save changes.

6) If all else fails, create a new Test user account on your Mac via the System Preferences->Users & Groups. Then log into that account, download Vent, set it up and give it a try. If it works then the issue is some setting or software installed in your main account.

Last edited by Jaycyn; 06-22-2014 at 08:03 AM.
Jaycyn is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 08:14 AM   #12
Keric
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
Default

I've tried everything in this forum and other places on the net and can't download the client for my Mac. I'm about to cancel the service I just paid for and my guild will get a new Vent service. If someone doesn't provide an easy download solution soon, Ventrilo will loose a customer.
Keric is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 01:10 PM   #13
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,046
Default

Quote:
Originally Posted by Keric View Post
I've tried everything in this forum and other places on the net and can't download the client for my Mac. I'm about to cancel the service I just paid for and my guild will get a new Vent service. If someone doesn't provide an easy download solution soon, Ventrilo will loose a customer.
Who is your ISP?
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 02:26 PM   #14
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,339
Default

@keric

what version of OSX and browser are you using?

do you connect anywhere on the internet using a proxy service?
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2016, 09:25 PM   #15
foodadd
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by want65 View Post
I am using a MacBook Air (mid june3013). Have been using vent for a while now and no problem. On thursday it would not let me connect, just kept running a loop. I then deleted Vent hoping to reload it. I click on I Agree on vent site for Mac client and it comes back to original same page to dload. I have flushed dns etc. and tried all but have failed. Can someone pls email me the .pkg (NON expanded file ), so I can then dload it on my Mac. Thanks.
I also have the same problem, but solved.
foodadd is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2017, 07:36 AM   #16
mariad
Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 31
Default

In this case i am using Adguard and Kaspersky, will that provide any hindrance. Since i have recently got my Mac and would like to get vent on it.
mariad is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2017, 01:31 PM   #17
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,339
Default

@mariad

you might have to configure those apps to allow the ventrilo web site.

might also have to change mac 'system preferences' > security & privacy > general > allow apps downloaded from: anywhere (this can be changed back after download)
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.