Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2015, 06:33 PM   #1
axemd
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 2
Default Cannot bind steam controller input to PTT

Using v. 3.0.8, win7 64 bit. I've used xbox 360, xbone and ps4 controllers without issue. Anyone know if there is a fix?
axemd is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 09:21 AM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,409
Default

which control are you trying to bind?

have you tried re-mapping that control in steam setup to another keystroke then using that key combo in vent setup ptt?

are there any other controllers still plugged into the pc?

i've read in reviews that other controllers and/or the mouse can sometimes interfere with the steam.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 11:17 AM   #3
axemd
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 2
Default

I've tried binding any of the steam controller's buttons in-game without success. No other controllers are plugged in. Unfortunately, mapping other keys to the steam controller only works in "desktop" mode, so once I'm in a game on steam, those binds are overwritten and ventrilo does not recognize inputs from the steam controller.
axemd is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 11:41 AM   #4
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,409
Default

can you tell if your icon turns green when trying the ptt key while in game?

have you tried running both vent and the game in admin mode? rt-clik on their icons then select 'run as admin'

can you modify the steam controller profile just for that game?
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 03:12 PM   #5
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,047
Default

Is this on a steam console? if so which one. Or what controller and where to get one?
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 09:56 PM   #6
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,047
Default

I ran out to GameStop and bought one of these. Here's what I can tell you.

My gaming box is Win 8.1

It's not a traditional game controller like you would buy from Logitech.

Then what is it you ask? It's a handheld keyboard and mouse. Seriously!

Most of the buttons (not all) would show up in the binding window as keyboard clicks.

Code:
 Mode 1:
  
 Right / Left trigger = Mouse 1/2
 Right / Left bumpers = Did not register
 Right / Left underside = Did not register
 Left pad = Keyboard up/down/right/left arrows
 Right pad = Mouse movement
 A = Return keyboard
 B = Escape keyboard
 X = Did not register
 Y = Did not register
 Left function arrow = Keyboard Tab
 Right function arrow = Keyboard Escape
 Joystick = Keyboard Up/Down/Left/Right
After reading some info on the web I discovered that I had to run an update on the controller.

1) Start Steam
2) Enter big picture mode
3) Should auto detect controller and ask to upgrade

After the upgrade the following now shows up.

Code:
 Mode2:
  
 Left trigger = Mouse 2
 Right tigger = Mouse 1
 Left bumper = Keyboard Left Control
 Right bumper = Keyboard Left Alt
 A = Keyboard Return
 B = Keyboard Space
 X = Keyboard Prior (Page up)
 Y = Keyboard Next (Page down)
 Left underside = Mouse 4
 Right underside = Mouse 5
 Left pad no longer registers each direction. Just a single Mouse 3.
 Right pad when pressed is Keyboard Left Shift.
I did notice one thing. In order for Left/Right triggers to be detected the cursor has to be hovering over the hotkey input box. Don't know why.

So, it does seem to work.

OK, let me add to this: After telling Steam to exit the system the controller buttons stopped working completely. Nothing... nada... zippo... the big goose egg... no sprechen sie deutsch.

I had to quit Ventrilo, turn the controller off for a second, turn it back on and then it works again but it's back in Mode 1 (See above).

Start Steam again and then it goes back to Mode 2 (See above).

Not even going to guess as to why they do this.

--Flag
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.