Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2014, 08:18 PM   #1
Ngwelch33
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Default Voice all of a sudden will not register through headset

Hey guys.

So my wife had just bought me a Turtle Beach z22 headset for my gaming habits. I had plugged them in, adjusted the input/output settings on the voice program I was using, Ventrilo, and they worked perfect. Everything was amazing. UNTIL, I had unplugged my usb and 3.5mm jack to let my wife listen to the music I was listening too. Since I unplugged them from my computer, they have not worked since. They work fine on Skype, through phone calls, everything but Ventrilo now. I've changed the settings 100 times and re-installed to no avail. Does anyone have an idea on how I can fix this?

Thanks in advance guys
Ngwelch33 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2014, 09:45 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,384
Default

does your icon turn green when keying up?

at the bottom of the main window, is the 'mute mic' box checked?

in vent seutp, is 'enable outgoing comms' checked?

the input device box is set to the name of the headset?

clik the 'test' button, hold ptt key and talk, release and listen to playback
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2016, 04:21 AM   #3
MichaelDays
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 5
Default

First be sure that you are not sharing ports in the front and back. If no sound comes from the front jacks, go into "Reaklek HD Audio Manager" and in the "Audio I/O" tab click the little wrench button next to the word "Analog". In this setting, CHECK "Disable Front Panel Jack Detection". Click OK and suddenly you should be hearing audio and recording with your mic from the front jacks.
MichaelDays is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2018, 10:51 AM   #4
Bookertaire
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default Voice all of a sudden will not register through headset

how can i get cam and voice clips working? voice clips always used to work and cam sometimes but now it doesnt work at all..what can i do? please help
thanks
Bookertaire is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:49 AM   #5
dicthuatmid
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1
Default

CHECK "Disable Front Panel Jack Detection". Click OK and suddenly you should be hearing audio and recording with your mic from the front jacks. I hope you can solve this proble soon
dicthuatmid is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 06:47 PM   #6
robertmark
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
Default Voice of all a sudden will not register through headset

I was also having the same problem as my headset also did not support and register voice, as I have tried so many solutions but nothing helped me out. Then I got the solution from Dell tech support that enabling the outcome of the voice is required at that time and I have disabled it mistakenly.

Last edited by Prog-Rocker; 06-13-2018 at 08:41 AM.
robertmark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.