Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2006, 01:49 PM   #1
ArkZero
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Default Sound Problem

I seem to have a problem with vent on my computer. When ever I talk in my server some people say that they can hear me fine yet others say that they only hear static. Is there anyway to fix this so that eveyone can hear me?
ArkZero is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 01:52 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,415
Default

what codec/format is the server set to? look at setup while connected to server.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 01:55 PM   #3
ArkZero
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Default

Im kinda new to this program how can I check it?
ArkZero is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 02:04 PM   #4
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,415
Default

click on the setup button. lower left corner shows codec and format. make sure your connected to the server first.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 03:07 PM   #5
ArkZero
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Default

ITs using Speex Or at least I think it is.
ArkZero is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 03:19 PM   #6
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,415
Default

ok, then you and ALL other windows users that connects to the server MUST upgrade to the vent windows BETA 2.3.2 b3 as it fixes the issue using the speex codec, namely the static. download it from the main vent site.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 03:54 PM   #7
ArkZero
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Default

ok thanks I;ll try that
ArkZero is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 04:36 PM   #8
ArkZero
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Default

Ok so I install the beta and I vent into my vent and then one one could hear me.. So I tried uninstalling it and reinstalling the original and still no one could hear me.
ArkZero is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 04:44 PM   #9
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,415
Default

ALL windows user MUST be running the beta version at the same time for the speex codec to work properly (not just 1 at a time). If there aren't any Mac users connected to the server then switch the server to the GSM codec.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.