Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2006, 11:56 PM   #1
scarecrow1f9
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default Ping issues with send

Ppl started complaining that I break up when speaking, I noticed not being able to load pages sometimes, etc, when in vent. I closed vent and ran a ping yahoo.com -t and watched a very stable ping of 69-78. However, as soon as I hold down my input button to speak, the ping climbs to

114
354
583
802
1019
1221
1527
1836
1972

Then I release and it goes back to 84 isntantly. Any ideas? All of my drivers are recent. Im running

windows XP pro
Audigy 2 ZS
I sometimes play WoW, happens with it opened or closed
scarecrow1f9 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2006, 02:30 AM   #2
Nationvoice.com
Senior Member
 
Nationvoice.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 144
Default

Unless your on a very slow connection the codec wouldnt effect it, but have you tried lowering the servers codec?
Nationvoice.com is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2006, 02:56 AM   #3
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Sounds like perhaps your upload bandwidth is insufficient.
wadesworld is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 09:36 PM   #4
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

exactly wade
what is your server codec and format?
what is your upload bandwidth? www.speakeasy.net/speedtest
mjgraf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.