Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Server

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2018, 10:19 AM   #1
Steon
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Default How to auto-join "Default Channel"?

When setting up the Server, and clicking the -> to the right, it opens up the "Connection Editor" window.
I have the "Hostname or IP" set.
I have the "Port number" set.
I have the "Password" set.
How do I set the "Default Channel" to enter a sub channel?

Because when I join the server I get a list of channels like:

Channel Name
+AFK
-Games
-Game1
-Raid
-Group 1
-Group 2
-Game2
-Raid
-Group 1
-Group 2

I want to Autojoin the subchannel "Games -> Game1 -> Raid" when I log in. I can only see how to set it to join either "AFK" or "Games" Channels at the top of the tree...
Steon is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 02:59 PM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,415
Default

while connected to the server, left-click on the 'Raid' channel name to hilite it, then right-click > select 'miscellaneous' > copy channel path

disconnect from the server and goto the server connection editor. select the 'default channel' box and paste the channel path. click OK

re-connect to the server.

you should connect directly to that channel unless the server is configured to default to a different channel.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 11:32 PM   #3
Steon
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Prog-Rocker View Post
while connected to the server, left-click on the 'Raid' channel name to hilite it, then right-click > select 'miscellaneous' > copy channel path

disconnect from the server and goto the server connection editor. select the 'default channel' box and paste the channel path. click OK

re-connect to the server.

you should connect directly to that channel unless the server is configured to default to a different channel.
Thank you! This worked perfectly...

Games/Game1/Raid was the final answer...

I had tried Games>Game1>Raid, Games,Game1,Raid and Games Game1 Raid, so I was on the correct track... It was the divider that I couldn't figure out... "/" never occurred to me...
Steon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.