Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2011, 07:18 PM   #1
ant-1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default Mac Os X Lion without Rosetta

Hi all,

I'm a satisfied Mac User of Ventrilo (server and client). I'm wondering... next Mac OS X (Lion, 10.7) is just around the corner, how are we gonna be able to use the client, since Lion removes Rosetta?

Thanks in advance
ant-1 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 02:16 AM   #2
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,342
Default

i have 2 intel-based macs and neither have rosetta installed. i'm running vent on 10.4, 5, 6 and 7beta without any problems.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 09:13 AM   #3
ant-1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default

Great to know!

I missed the time when Vent moved to PPC to universal binaries I suppose

Cheers
ant-1 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 07:23 PM   #4
BobTheBeast
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Default

I am running Mac OS X on one of my machines and I can say the Server doesn't work at all. Unless Ventrilo updates the Mac server that will be the case. The client on the other hand works perfectly with no update. I really hope they update or I will have to switch to Team Speak which I'd definitely rather not do. Here's to hoping.
BobTheBeast is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 11:29 PM   #5
zaveria
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Default

Hi everyone,

I just installed Lion OSX 10.7 and my ventrilo has stopped working. it is version 3.0.9 (universal) - It keeps saying that "You cannot open applications that require PowerPC" - I deleted the entire application and then reinstalled it.

Anyone have suggestions? - or have any idea how I can fix this?

Thanks.

- Zaveria

Last edited by zaveria; 07-20-2011 at 11:43 PM.
zaveria is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 12:03 PM   #6
Jaycyn
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 313
Default

I have installed Ventrilo on Macs that have been upgraded from 10.6 to 10.7 as well as ones that have 10.7 out of the box.

It's working in all situations so the issue you are experiencing must have something to do with an older version being installed or possibly corrupted preferences.

Please Trash Ventrilo from your applications folder and also go to

Macintosh HD->Library->Preferences

and trash the Ventrilo folder.

Then download and reinstall Ventrilo. Once it's working you will need to set up your Vent server information and any preferences.
Jaycyn is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 01:18 PM   #7
zaveria
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Default

Hi,

Thank you very much jaycyn, I followed your steps and it worked perfectly.

Running a permission fix picked up an error.

Much appreciated.
zaveria is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2011, 09:57 PM   #8
ravinac
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Jaycyn View Post
I have installed Ventrilo on Macs that have been upgraded from 10.6 to 10.7 as well as ones that have 10.7 out of the box.

It's working in all situations so the issue you are experiencing must have something to do with an older version being installed or possibly corrupted preferences.

Please Trash Ventrilo from your applications folder and also go to

Macintosh HD->Library->Preferences

and trash the Ventrilo folder.

Then download and reinstall Ventrilo. Once it's working you will need to set up your Vent server information and any preferences.
i've tried what you said to do several times and it still wont work for me

Last edited by ravinac; 07-25-2011 at 11:48 PM.
ravinac is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2011, 07:35 PM   #9
ravinac
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default

actually i crashed my mac and had to wipe the drive so i tried to install vent after the drive was wiped and it still will not work
ravinac is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2011, 11:27 PM   #10
zaveria
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Default

I retract my statement about ventrilo working.

I didn't restart my MAC since I posted my response....when I restarted however , I got the same "Cannot launch PowerPC" error. I did do the same methods to correct this, such as permissions fix, delete the ventral folder in preferences and I also uninstalled it and installed it multiple times.

Anyone else got any suggestions? - or any tips/tricks?

Very frustrating as I cannot communicate with any players.

- Zav
zaveria is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.