Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2008, 11:06 PM   #11
Raging Ice
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default

Yea I had this problem a while back. It runs out that mac laptops don't supply power to the sound input jack, so some mics won't work.
Raging Ice is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 07:52 AM   #12
Mattt
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Default

No, that is NOT the problem. The mic works fine with every other app, except Vent and WoW ingame chat. I can record sound with it. It works with TeamSpeak. It works with Skype. It is not a problem with the Mic, or the laptop, but with the application.
Mattt is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 05:06 PM   #13
ladyejan
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Default Logitech headset

I'm another one with the same problem with the headset and an iMac. I use to also be able to access voice chat in WoW, but can't get any sound or voice through that.

My settings have been all double checked - and I can hear other people through Ventro servers - but can't send voice.

Any help - suggestions? Any idea if I should just buy a new headset?
ladyejan is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:22 AM   #14
Vadencial
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default

I just bought a wrap around clear chat style headset from Logitech and when I use ventrilo with it I either have the other people on the server with me hear me and I cannot hear them or I can hear them and they cannot hear me the headset is not USB it is got the two plugs one for the headphones and the other for the mic I have already uninstalled the program and re-installed the proper version of the program and it is still doing the same thing the computer I am using is a Asus brand laptop with Windows Vista Home Permium.... what do I need to do now?

Last edited by Vadencial; 10-04-2010 at 02:44 AM. Reason: forgot to tell what kind of computer I am using
Vadencial is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 01:42 PM   #15
Jaycyn
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 313
Default

Vadencial -

That headset may not work with your sound card - you should get a USB one to simplify things.

Also, this is the Mac forums so conversations will typically be Mac oriented. I suggest a quick post over in the Windows forums may provide you a better answer.

Across the board, USB headsets are the way to go. If you do NOT have a USB headset, i.e. you have one that plugs into the Mic & Headphone Jacks on your Mac, it will not work correctly.

Check the Macintosh Setup Guide which is stickied at the top of the Macintosh forums and let us know what doesn't match up.
Jaycyn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.