Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2009, 02:47 PM   #1
beedy
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default Cancelling Desktop Noises whether in game or not

When i am on vent, not only do they hear my voice, they hear the in-game noise as well. They hear all desktop noises actually. And if we are both speaking at the same time, he can hear himself through my vent side.

How do i prevent this from happening?

I got realtek hd audio manager and i am using headphones with a mic attached to it. I am also using windows XP

1) Operating System = XP
2) Sound Card = Realtek HD Audio Manager
3) Game being played = WoW
4) Your Ventrilo Setup - Screen shots if possible.


http://img.photobucket.com/albums/v1...tuff/help2.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v1...tuff/help1.jpg
beedy is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 03:21 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

in your recording input, uncheck everything but the mic devices.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 11:17 PM   #3
beedy
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default

Meaning what. You mean the Record Control? or the Mixer tool in the Record setting of the realtek programme?
Also notice how my stereo mix is grayed? i need help with that too. thats really strange

Last edited by beedy; 02-10-2009 at 11:18 PM. Reason: stereo mix grayed out
beedy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 01:01 PM   #4
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,340
Default

Realtek HD Audio Echo

http://ventrilo.com/forums/showthread.php?t=25453

(see posts #7 & 8)
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 02:50 AM   #5
beedy
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default

yea nope. mine doesnt work. i still have echo. :/ i did the same thing.

i also tried connecting my headphone plugs to the rear of the computer but it doesnt work too.
beedy is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 01:46 AM   #6
beedy
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default

bump.
beedy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.