Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2008, 09:56 PM   #11
vitaflo
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Netherby View Post
Hello, I have the same problem on my MacBook using Logitech usb head-set. But not just panics, people also complain that my out-going transmissions randomly start echoing or sounding like a 'robot'.. If I use the sound test in setup, my transmission quality returns to normal, or if I close and restart ventrilo. This happens quite regularly and is very annoying.

Also after running ventrilo for a longer period it will cause a kernel panic, this takes an hour or more to happen, but it will always eventually happen and appears to be caused by transmitting, since if I leave the mic muted for long periods it doesn't panic, it's only when actually transmitting.

I don't run any games on this computer, only iChat, msn, mail and vent.
Exact same thing happens to me and I also have a Logitech USB headset. I will say that the kernel panics do not happen if I mute my mic. All the problems (kernel panics and major audio distortion as described above) only happen when transmitting. Recieve is fine. What's wierd is the distortion, as loging out and back into the server clears it up, only for it to get distorted again after a few minutes.

Alas I have no other headset to test either.
vitaflo is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 03:09 PM   #12
matthoff
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 8
Default

I have been operating without a headset lately and found that this problem no longer occurs. The problem seems to be only happening when I use Vent with my logitech headset.
matthoff is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 03:12 PM   #13
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,046
Default

I always use speakers. I'll plug in some USB headsets to see if that effects my testing.
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2008, 02:44 PM   #14
matthoff
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 8
Default

It's possible that speakers aren't the issue but the microphone in the logitech headset (or rather the driver for it) is.
matthoff is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 10:54 AM   #15
Shadowjack
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default

Same problem here, running a MacBook Pro + iMic + Sennheiser Headset.
Shadowjack is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.