Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-15-2011, 06:25 PM   #1
silkybones
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default Test works fine - Real vent channels .. no.

I bought a new G930 wireless headset.

Basically, regardless of push-to-talk, or voice activated mode. Using the button and testing works fine.

But, in vent channels, push-to-talk nor voice-activation works. I simply cannot talk in vent.

I've tried re-installing vent, and updating the headset software. Nothing works!

What should I do/try?

(thanks in advance)
silkybones is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2011, 08:57 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

ensure that mute mic is not checked at the bottom of ventrilo.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2011, 02:56 AM   #3
Catch
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default

I am having the same exact problem.

The push to talk works inside the setup to TEST it. But otherwise it will not work at all. I tried reinstalling it, I downloaded the newest version. I did everything I can think of... deleted the registry and everything related to vent and reinstalled that way as well and still nothing.

The mute button is not checked, the settings are correct.

What in gods name is wrong with this? I have no idea whats wrong with it. Can someone please help, as this is a REALLY annoying bug.

Edit: And yes, I am running it in admin mode too. The problem is, it just stopped working all of a sudden when I plugged in my G35 headset. And now it will not work at all. Tried restore point even, thats how far I went.

Last edited by Catch; 02-19-2011 at 03:05 AM.
Catch is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2011, 11:13 AM   #4
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,340
Default

does your icon turn green when keying up?

did you install the latest driver from logitech for the g35?

in vent setup, did you set the input device to enable 'use directsound' then set the name to g35 mic

is 'enable outgoing comms' checked

Testing the Microphone with Windows
(the microphone must work here before it will work with any voice-comm program)

Windows XP
Control-Panel / Sounds and Audio / Voice Tab / Test Hardware Button

Windows Vista/Windows 7
Programs / Accessories / Sound Recorder / create a recording then save it
Windows Media Player (WMP) / playback recording

try plugging it into a different usb port, preferably one on the back of the pc.
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 11:49 AM   #5
Danimalx23
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Default

Same issue with the G930 headset.. Soundin testing, but not in channels.
Danimalx23 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 12:17 PM   #6
Prog-Rocker
just tryin to help
 
Join Date: Jul 2006
Location: Local Space/Time Continuum
Posts: 23,340
Default

@ danimal

what key are you using for ptt?

does your icon turn green when keying up?

(just to make sure you've done these steps)
did you install the latest driver from logitech for the g930?

in vent setup, did you set the input device to enable 'use directsound' then set the name to g930 mic
Prog-Rocker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.