Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Macintosh Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-02-2009, 09:32 AM   #1
wfj5444
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Default Robotic Static Sounds

I am having strange problems that started only in the past month.

I have a 2008 Mac Pro running OSX 10.5.7 and Vent 3.04 client (this started under .6).

Randomly while using Vent while playing WoW, all my output becomes 'robotic'. Very harsh and static like. I have tried two different headsets, but the same USB Mic adapter. I have also check it in Test mode in Vent and I hear the same results.

I haven't tested through other apps, but I fix it by disconnecting and reconnecting a few times. When it happens again, I will test the results in GarageBand to see if its the USB adapter or Vent.

Has anyone else had this problem?
wfj5444 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 05:42 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

ensure that your amplifiers are set to zero.
if others still hear this problem, ask them to reset their amplifiers to zero also.
mjgraf is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 07:54 PM   #3
wfj5444
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Default

Thanks... I will try tonight. Thats strange. Is it a Mac client issue?

If that causes that problem why is the feature enabled?
wfj5444 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:44 PM   #4
wfj5444
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Default

That didn't fix it.

I didn't catch it fast enough to figure out if it was the output (not Vent) in GarageBand.

I am going to try to plug into an onboard USB port rather than off my Cinema Display hub.
wfj5444 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 06:20 PM   #5
chanfle98
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default

This has been happening to me along with some other weirdness after the latest OS X Patch. Now my guildies call me Darth Vader because that's what it sounds like when this happens.
chanfle98 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 11:09 PM   #6
Jaycyn
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 313
Default

Yes. This is happening to me as well. Just started about a month ago.

Vent 3.04, Mac Pro 10.5.7.

If I disconnect from the server and reconnect, the issue goes away. I admin the server account and even tried lowering settings on the codec. No change.

It seems to work for about 10-20 minutes at a time then my fellow guildies tell me I sound like a robot.

I have tested my Cyberacoustics USB headset with a variety of other applications and Macs and it works fine, so it isn't the headset.

Obviously something is up - maybe 10.5.7? and 3.04 are not playing nice together? Suggestions are appreciated.
Jaycyn is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 06:55 PM   #7
Badlaydee
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Default me too

I have had the same issue for about a week as well. I checked my headset in garageband as well and it seems to be fine but i turn into a droid in vent. My amps are set to 0. Help?
Badlaydee is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 11:26 PM   #8
chanfle98
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default

So we can establish that all of us are using USB Headsets, OSX 10.5.7 and Ventrilo 3.0.4 and this started more or less one month ago
chanfle98 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 12:30 AM   #9
jbctech
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default Robotic Sounds

Yep - I too am having the same issue with USB headset, Ventrilo 3.0.4 and Mac OS X 10.5.7.
jbctech is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 01:01 PM   #10
ODSlayer
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 4
Default

I'm having problems now as well, Using a Altec Lansing usb adapter and headset. Noticed when I connect to any server (have access to 7) the red light on the usb adapter starts flashing this was not the case before (90% sure).
Have not changed any settings
Speex 32 khz, 16 bit, 7 Qlty
Amp = 0 for both inbound and outbound
on "test, test, test"
Monitor =
abs Zero
Begin
0
0
abs zero
abs zero
0
0
abs zero
abs zero
0
0
abs zero
abs zero
end
humming will result in a string of "0"s inbetween abs zero
Will try a test on tues. 6/16/09 when I play wow with my guild to see if it plays back the same to me as what they hear, in addition to robo me they say sometimes I just cut out or fade out altogether.
* Got to use test over the weekend again started out fine started fading and sounding robotic went to use test and could not hear myself at all. restarted and was fine for about 20 minutes again.
Any 1 have any ideas?

Last edited by ODSlayer; 06-15-2009 at 10:00 AM. Reason: more info
ODSlayer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.