Ventrilo Tech Support  

Go Back   Ventrilo Tech Support > Main Category > Windows Client

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2008, 04:19 PM   #1
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,046
Cool 64bit Windows Client - 3.0.3.Alpha.8

I am pleased to announce the the first Ventrilo 64bit Windows Client compiled for native 64bit Windows Platforms (2003/64, XP/64 and Vista/64).

The version is 3.0.3.Alpha.8. I call it an alpha so that people can test with it and so that we can get some feedback about anything that we might have missed during the port.

But in reality it is a recompiled 3.0.1 Windows 32bit client with a few minor adjustments to make it truly 64bit compliant. This was a lot easier then I ever thought. Apparently the 32bit version of the code was so well designed and engineered, that with a few tweaks here and there, I was able to modify the 32bit source code to be compiled on the 64bit compiler. This means that instead of maintaining two different source trees I can continue working on the common 32bit version and the 64bit build will pick all of the changes automatically. As one is updated so shall the other be.



I would really appreciate it if anyone with more then 4Gig of ram in your 64bit windows machine can try consuming the lower 4gig of your box with some other application and then running the 64bit Ventrilo client on top of that. If that works perfectly then we'll know that this version is fully 64bit compliant.

I will add to this thread as any known problems are reported and with any possible solutions.

You can download this product from the main ventrilo download page.

Thanks,
Flag
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline  
Old 02-27-2008, 09:48 PM   #2
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

hmmm
I should be able to do the memory test.
although one can not guarantee the ventrilo exe will run in "extended" memory (>4GB) space.
mjgraf is offline  
Old 02-28-2008, 01:38 AM   #3
Flagship
Administrator
 
Flagship's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some insignifcant planet.
Posts: 8,046
Default

Quote:
Originally Posted by mjgraf View Post
hmmm
I should be able to do the memory test.
although one can not guarantee the ventrilo exe will run in "extended" memory (>4GB) space.
True, but you have to start somewhere when trying to simulate possible >4Gig memory problems.

I have also added an official news announcement here. http://ventrilo.com/news.php?article...-x64-303alpha8
__________________
Flagship Industries, Inc.
www.ventrilo.com
Flagship is offline  
Old 03-02-2008, 03:02 PM   #4
mjgraf
Senior Member
 
mjgraf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Some say in my own little world
Posts: 15,502
Default

I was able to test some streaming with >12GB of system resources being used (10GB RAM and 2GB swap in use). No problems. Once the application closed and memory returned to <4GB usage, everything remained ok. I should have another opportunity next week for some testing.
mjgraf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.