View Single Post
Old 11-01-2006, 07:49 AM   #6
wadesworld
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,934
Default

Quote:
So, why does a perfectly good USB headset, which shows up in the prefs immediately, and works flawlessly on a PC, suddenly stop transmitting/receiving the instant it is connected to a G5? The only thing I can figure is it must not actually be "plug-n-play" - despite showing up in the system prefs immediately.
There's a small chance that the USB implementation is non-standard and only works on a PC because there's a custom driver on the PC for it. However, the fact that it does show up in the Sound preference pane makes that unlikely.

Quote:
Neither of the computers we tested this on are ever shut down and restarted (both run high-level analyses that have run times measured in days, and we could set someone's research back a week if we reboot while one is running), so maybe you cannot use a USB mic unless you reboot the computer with the mic in place? Is that a possibility? More to the point, if that *is* the problem, is there a software-based way to get around the actual act of rebooting?
No, a reboot is not normally necessary. There could occasionally be a situation where the computer got "whacked out" and would need to be rebooted to get things reset, but that should certainly be a rare occurrence, if ever at all.

How about posting some screenshots of your Sound Input Preference Pane and your Ventrilo setup dialog?
wadesworld is offline   Reply With Quote