Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Macintosh Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   PTT isn't working - Yes I've read the troubleshooting thread. (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=41020)

forerunner 12-23-2009 04:20 AM

PTT isn't working - Yes I've read the troubleshooting thread.
 
hello, I'm having issues with getting Ventrilo to work properly. When I hit my PTT key, nothing happens. It doesn't matter if ventrilo is in focus or not. Also, when I check the box, it tells me to enable the access for assisted devices...but it's already enabled. I've disabled it and enabled it a billion times, restarted, and even reinstalled vent, and nothing has helped.

Jaycyn 12-23-2009 02:21 PM

Do this:

1) Start Vent
2) Click the Setup button
3) In the Voice tab, make sure Enable outgoing voice communications is checked.

Set
Hot Key to Command
Silence time 3.0 seconds
Sensitivity to 60

Click the Test button
Push and release the Command key several times. In the white area to the right of the Test button, you should See
-- Begin --
-- End --
-- Begin --
-- End --

that corresponds to you pressing and releasing the Command key.
Click the Test button to complete testing.

Tell us what the results are or which step did not work.

forerunner 12-23-2009 04:29 PM

oh wow, outgoing communications wasn't enabled. :o Thank you :)

WJS6495 12-14-2012 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by Jaycyn (Post 145853)
Do this:

1) Start Vent
2) Click the Setup button
3) In the Voice tab, make sure Enable outgoing voice communications is checked.

Set
Hot Key to Command
Silence time 3.0 seconds
Sensitivity to 60

Click the Test button
Push and release the Command key several times. In the white area to the right of the Test button, you should See
-- Begin --
-- End --
-- Begin --
-- End --

that corresponds to you pressing and releasing the Command key.
Click the Test button to complete testing.

Tell us what the results are or which step did not work.

I have done the following and I can even hear myself when I "test" but, once I try to talk in ventrilo my command button doesn't work it only works when I do a test....please help.

WJS6495 12-14-2012 09:30 PM

UPDATE: My microphone isn't working. Under Recording Devices it shows a red arrow pointing down near microphone stating "not plugged in" but the microphone is clearly plugged in.

Jaycyn 01-04-2013 02:04 PM

If you plugged a standard mic into your Mac - that's the issue. The input on a Mac is a line-level input, not a mic input. i.e. it adds no amplification.

here's some info

http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=40042&highlight=line+level


All times are GMT -5. The time now is 02:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.