Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Macintosh Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   GSM and my clan vent. (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=34770)

AntiKorper Viral 01-18-2009 07:47 PM

GSM and my clan vent.
 
It is possible to receive all of the Codecs for the Mac and stuff If I am able to put it on crossover?

And if yes how?

My clan has a server that is GSM only and I don't feel like renting a server nor asking them for a multicodec server that is just too much money for the budget. Please help!!!

Prog-Rocker 01-22-2009 03:09 PM

the server can be configured to have individual channels set to use the speex codec. a server admin can setup the channel from the client without having to reset the server. it doesn't cost extra.

AntiKorper Viral 01-24-2009 10:40 AM

Quote:

Originally Posted by Prog-Rocker (Post 127413)
the server can be configured to have individual channels set to use the speex codec. a server admin can setup the channel from the client without having to reset the server. it doesn't cost extra.

One of them just did that and then they can't hear me. I could hear then but they could not hear me. WTF any advice to give to my GM?

wadesworld 01-24-2009 01:26 PM

What kind of mic are you using?

Prog-Rocker 02-09-2009 12:44 PM

Quote:

If the server in general does not support speex, the channel settings for speex most likely won't work. Its not your mic problem.
not a true statement!!!!

the server can support multiple channel codecs at the same time regardless of the main codec setting.

yummyummtheman 08-19-2010 06:05 PM

I have had the issue with my cousin; he is on a computer with XP and whenever he is in a speex channel it completely jacks his transmissions.

I am on Windows 7 64bit edition, and recently reformatted and reinstalled Windows completely.

After the reformat I had the same problem as my cousin. This suggested that it might be a driver issue, more specifically a sound card driver issue. My hunch paid off, and speex channels are working correctly again.

Before installing the drivers I verified the issue by placing myself and three friends in a speex channel. They were unable to hear me. After the drivers were installed and the computer was reformatted, we retried it to instant success.

I don't recall my cousins motherboard or soundcard, but I am using EVGA's 780i motherboard with onboard Realtek sound.

Hope this helps, as I've been occasionally browsing to find fixes for this for months.


All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.