Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Windows Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   People Say I Have Huge Echo - Realtek HD Audio (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=25453)

Griffo 12-28-2007 11:48 AM

People Say I Have Huge Echo - Realtek HD Audio
 
Ok...so i use Ventrilo and people in it keep saying i have a huge echo. It's not only just in Ventrilo though, if i use the in-game chat on Counter Strike: Source people say i echo a lot.

Any ideas why and how can i fix it?

I have a Sennheiser headset :)

Thanks in advance for any help!

Prog-Rocker 12-28-2007 12:15 PM

does your soundcard have a config program where you can disable all sound-effects?

is your soundcard driver up to date?

Griffo 12-28-2007 01:20 PM

Quote:

Originally Posted by Prog-Rocker (Post 98066)
does your soundcard have a config program where you can disable all sound-effects?

is your soundcard driver up to date?

I think my drivers are up to date.

It seems that my soundcard program has a Sound Effects part, this is what it looks like:

http://i9.tinypic.com/8awiqzl.png

Anything on there that tells you anything? The config program is called Realtek HD Audio Manager.

EDIT - These are my Vent settings too, if you need to know them:

http://i7.tinypic.com/8alxn9i.pngp

Prog-Rocker 12-28-2007 02:12 PM

thx for the photos. looks like your ok with the sound-efx turned off. could you please post images of the mixer/audio/microphone tabs. there might be something in those that could have an affect.

Griffo 12-28-2007 02:54 PM

Here you go:

Mixer:

http://i17.tinypic.com/8f3g3dh.png

Audio:

http://i5.tinypic.com/8flrqjs.png

Microphone:

http://i12.tinypic.com/6kzruh2.png

Prog-Rocker 12-28-2007 04:58 PM

in the mixer tab, playback section, use the right arrow to show the rest of the options and make sure that the microphone is muted (clik the little speaker under it)
in the recording section, mute all except the mic

also, there's a little wrench icon by both volume knobs. could you post an image of both of those windows. i recall someone had to make changes in one of those windows too.

Griffo 12-28-2007 06:02 PM

Rest of mixer options:

http://i4.tinypic.com/73ond3n.png

Wrench things:

http://i1.tinypic.com/7xvtuzk.png

I'll also try those other things you said in the morning as i'm off to bed now :p:)

Prog-Rocker 12-28-2007 07:24 PM

THANK YOU VERY MUCH!!!! that's what i was looking for and trying to remember. in the mixer toolbox for recording, check the box for 'enable recording multi-streaming' and in vent setup set both input/ouput devices to Realtek. might also have to set both to 'use directsound'.

in the playback section, make sure both 'front/rear pink in' are either muted or disabled.

Griffo 12-29-2007 10:33 AM

Wow, that worked...thank you!!!!! :D

mjgraf 12-30-2007 12:25 PM

sticky for the good images, thanks for the info!!!!


All times are GMT -5. The time now is 06:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.