Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Macintosh Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Jawbone Losing Connection in Ventrilo... I Think (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=21630)

Boiler98 08-17-2007 12:17 PM

Jawbone Losing Connection in Ventrilo... I Think
 
Hello all.

When using my Jawbone headset after a short time, I stop hearing what is being said and people are unable to hear me when I speak. I can, however, still hear the faint background "woosh" when connected.

I successfully used my Jawbone, with no problems, under Windows for some time.

The only place I currently use my Jawbone on the iMac is when using Ventrilo. When the connection is lost I can restart Ventrilo and things will work again for a short period.

I'm not sure if this is a problem with the Jawbone->iMac, or an issue with Ventrilo not getting along with a Bluetooth device.

Does anyone have any suggestions as to what the issue might be? Any suggestions on what I could do to test if it is my headset, the iMac or Ventrilo causing the ultimate issue?

Thank you for any help!

EDIT: I've noticed several posts asking about codec information. This is what I can find concerning mine. Under the "Test with" section, the following information appears by default.

Codec: Speex
Format: 16Khz, 16 bit, 10 Qlty
Bandwidth: Bytes=5324, Bits=42592

Boiler98 08-17-2007 07:28 PM

During my last attempt to get things working, it would seem that people can hear me but I am not hearing them. Both my input and output are set to Jawbone.

When I set my output to Default, I can hear people out of my internal speakers just fine.

wadesworld 08-17-2007 07:50 PM

I would recommend using a USB headset.

mjgraf 08-17-2007 07:52 PM

go into setup > misc and try the wireless headset tweak.

Boiler98 08-17-2007 08:12 PM

I went to Setup -> Misc and see:

Silent blank comments
Silent connections when in a channel
Auto expand all channels when connecting
Synchronous waves

What should I select for the wireless tweak?

EDIT: Found it, in global. Will see if it helps.

mjgraf 08-17-2007 08:55 PM

opps, sorry about the wrong tab.


All times are GMT -5. The time now is 02:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.