Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Server (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Connecting to my vent 3.0.3 (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=35134)

nikolas 02-03-2009 06:06 AM

Connecting to my vent 3.0.3
 
Hi
I'm new vent user and i try to install my own public server on clean WinXp machine.
there no antivirus and firewall install
I install the server and leave the INI file as is
I check the server with
"ventrilo_status -c2 -t127.0.0.1:3784"
And received:
"NAME: wow 1
PHONETIC: wow 1
COMMENT:
AUTH: 0
MAXCLIENTS: 8
VOICECODEC: 0,GSM 6.10
VOICEFORMAT: 1,11 KHz%2C 16 bit
UPTIME: 5
PLATFORM: WIN32
VERSION: 3.0.3
CHANNELCOUNT: 0
CLIENTCOUNT: 0
"
I telnet the server and get connected accepted .

So far so good
Now
In the same machine I install the client and try to connect.
I open user and server (Ip and hostname… )
And fail to connect I always receive the :
"MSG: Contacting server"
I try to google it out but no lack :(
Any can help me to resolve this issue ???
p.s
I successfully connected to anther vent server

Thanks



Prog-Rocker 02-03-2009 09:57 AM

did you configure portforwarding on the router? - http://ventrilo.com/forums/showthread.php?t=17761



Testing Local Connection

For PC’s connecting on the same LAN as the server:
If you’re connecting the client from a different PC than the server then configure the client to use one of the internal ipaddresses of the server for the servername.

If you’re running the client on the same PC as the server then use 127.0.0.1 or “localhost” as the servername.

Most home routers will not loopback a connection if you specify the external ipaddress or hostname.

nikolas 02-04-2009 04:40 AM

Thanks
My problem is to test the server on my local machine:
Clean Windows Xp Sp2 (Without Antivirus or Firewall installed )
I tested with telnet: "\telnet 127.0.0.1 3784"
And get acknowledge from server:
"MSG_CONN: ID 1, IP 127.0.0.1, Accepted"
And I check the server with:
"ventrilo_status -c2 -t127.0.0.1:3784"
And status was ok

Only with the vent client 3.0.4 on the same machine after I configure the server as 127.0.0.1 or "localhost" port 3784.
I receive: "MSG: Contacting server"
I check the server log and nothing (so is the client log ) ..
Post of the server.ini
"
[Server]
Name=Server3784
Phonetic=Server3784
Auth=0
Duplicates=1
AdminPassword=
Password=
SendBuffer=0
RecvBuffer=0
Diag=0
LogonTimeout=10
CloseStd=1
TimeStamp=0
PingRate=10
ExtraBuffer=0
ChanWidth=0
ChanDepth=0
ChanClients=0
DisableQuit=0
VoiceCodec=0
VoiceFormat=1
SilentLobby=0
AutoKick=0

Prog-Rocker 02-04-2009 11:03 AM

can you connect your client to this test server:

frost.pure-voice.net
port=3784


All times are GMT -5. The time now is 12:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.