Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Windows Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Stuck on "Contacting Server" (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=47499)

Prog-Rocker 07-02-2011 08:55 AM

at the command prompt type in the following:

route add x.x.x.x mask 255.255.255.255 178.101.121.45 metric 1

where x.x.x.x is the ipaddress of your vent server
if you don't have the ipaddress you can find it via the hostname at this site:
http://network-tools.com/

select lookup then enter the hostname in the box.

sn1p3r 07-02-2011 10:51 AM

After entering that into command prompt...

Code:

C:\Documents and Settings\user>route add 72.37.221.158 mask 255.255.255.255 178.101.121.45 metric 1
The route addition failed: Either the interface index is wrong or the gateway does not lie on the same network as the interface. Check the IP Address Table for
the machine.


Prog-Rocker 07-02-2011 02:49 PM

i wondered if that might happen.

from the command prompt again type and post the output:

ipconfig /all

sn1p3r 07-02-2011 06:12 PM

ipconfig /all - results

Code:

Windows IP Configuration

        Host Name . . . . . . . . . . . . : user-xphome
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

PPP adapter T-Mobile UK:

        Connection-specific DNS Suffix  . :
        Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 178.101.95.74
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
        Default Gateway . . . . . . . . . : 178.101.95.74
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 149.254.230.7
                                            149.254.199.126
        Primary WINS Server . . . . . . . : 10.11.12.13
        Secondary WINS Server . . . . . . : 10.11.12.14
        NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled


sn1p3r 07-05-2011 04:13 AM

bump

Prog-Rocker 07-05-2011 06:03 PM

run this test program to check connectivity and post the results:

Download and install the portquery tool from MicroSoft

http://download.microsoft.com/downlo.../portqryui.exe

Navigate to the install folder and run the PortqryUI.exe program

In the 'destination IP' box, enter the Hostname or ipaddress of the Ventrilo server

Under "Query Type" select 'Manually input query ports:'
In the 'Ports to query' box enter the port number for the Ventrilo server
In the 'Protocol' box select BOTH

Click the 'Query' button

The display will report one of the following results:

UDP port #### (unknown service): LISTENING or FILTERED
UDP port #### (unknown service): NOT LISTENING

sn1p3r 07-05-2011 07:16 PM

Query Result:

Code:

=============================================

 Starting portqry.exe -n 72.37.221.158 -e 44015 -p BOTH ...


Querying target system called:

 72.37.221.158

Attempting to resolve IP address to a name...


IP address resolved to 72.37.221.158.rdns.ubiquityservers.com

querying...

TCP port 44015 (unknown service): LISTENING

UDP port 44015 (unknown service): LISTENING or FILTERED
portqry.exe -n 72.37.221.158 -e 44015 -p BOTH exits with return code 0x00000002.

I reattempted vent and it connected! so I'm assuming this has fixed the problem! :) Thank you ever so much for your time and effort, its been appreciated! :)

Inie1 07-05-2011 11:42 PM

not to steal the thread but im having the same issue using windows 7 i have followed your steps and this is the report i got...

Starting portqry.exe -n V32.darkstarllc.com -e 4006 -p BOTH ...


Querying target system called:

V32.darkstarllc.com

Attempting to resolve name to IP address...

Name resolved to 72.37.237.234

querying...

TCP port 4006 (unknown service): NOT LISTENING

UDP port 4006 (unknown service): LISTENING or FILTERED
portqry.exe -n V32.darkstarllc.com -e 4006 -p BOTH exits with return code 0x00000002.

Prog-Rocker 07-06-2011 12:00 AM

@ sn1p3r

Quote:

I reattempted vent and it connected! so I'm assuming this has fixed the problem!
well, glad to here it's working but i'm in wonder that you're able to connect. the portquery is only to test the connection but in your case it must have triggered something to allow the UDP packets thru.

Prog-Rocker 07-06-2011 12:01 AM

@ inie1

what does the vent window display before hitting connect? MSG: ????

what results do you get from the tracert and telnet tests described here:
http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=35567


All times are GMT -5. The time now is 09:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.